- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
![332951-690231.jpg 332951-690231.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/12/07/332951-690231.jpg)
Όχι ότι δεν βγαίνουμε έξω όλο το χρόνο. Αλλά αυτές τις μέρες ακόμη και ο ορκισμένος οπαδός της παντόφλας θα εγκαταλείψει τη θαλπωρή του καναπέ του και θα ξεχυθεί σε βόλτες στους στολισμένους δρόμους της πόλης. Έχω κάποιες προτάσεις για όλους.
Nikkei
Η κουζίνα Nikkei αντιπροσωπεύεται κάτι παραπάνω από επαξίως στο πολύ ατμοσφαιρικό, ομώνυμο εστιατόριο του Κολωνακίου. Ο χώρος έχει εντελώς κοσμοπολίτικη αύρα, το έθνικ συνδυάζεται άψογα με το ντιζάιν, ο κρυφός και φωτισμένος κήπος δίνει μια δροσερή πινελιά, στο βάθος υπάρχει η open kitchen για να χαζεύεις τις χορογραφίες του δυνατού team της κουζίνας. Σ’ αυτήν προΐσταται ο πολύ καλός σεφ Θάνος Στασινός και φέτος την έχει πάει ένα βήμα παραπέρα με πιάτα δυνατά και απρόσμενα. Δοκίμασα ωραιότατα ban με χοιρινό, nigiri με φουαγκρά και τζίντζερ, χτένια σοτέ σε πουρέ αρωματισμένο με γουασάμπι, υποκλίθηκα στο Chilean Seabass (χιλιάνικο λαυράκι) με kimchi και τζίντζερ, αυτό το τελευταίο να το πάρετε οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε να πάρετε και οτιδήποτε έχει leche de tigre, είναι όλη η ουσία και η γεύση της κουζίνας Nikkei, και ναι, θα ακούσετε πολλές άγνωστες λέξεις αλλά το σέρβις εδώ είναι πολύ διαβασμένο, ευγενικό και άκρως επεξηγηματικό. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει καλή λίστα κρασιών και η πολύ ζωντανή μπάρα τα κοκτέιλ της οποίας υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας και υποστηρίζει θαυμάσια η Μαίρη Ταλαιπώρου. Ωραίες μουσικές και διάθεση flirty θα σας φτιάξουν μια βραδιά αλλιώτικη και γιορτινή. Κάθε βράδυ ανοιχτό, υπολογίστε γύρω στα 50 και παραπάνω ευρώ για πλήρες γεύμα, μπορείτε βέβαια να πιείτε κάποιο ποτό που θα συνδυάσετε με «τσιμπητές» προτάσεις. Λεβέντη 3, 2107239366
Κ8 point
Μετά από κάποιους μήνες κλειστό εμφανίστηκε σούπερ ανανεωμένο! Και η αλήθεια είναι ότι απ’ έξω δεν φαντάζεσαι τι υπερπαραγωγή θα συναντήσεις μέσα. Ψηλοτάβανοι χώροι (παλιά, το 1880 εδώ στεγαζόντουσαν στάβλοι), γκράφιτι στους τοίχους, μια μεγάλη μαύρη μπάρα με μπουκάλια φωτισμένα, καμάρες με πυρότουβλα, όλα, μαζί με τον εντυπωσιακότατο χριστουγεννιάτικο στολισμό (μπάλες-πλανήτες) φτιάχνουν το τέλειο σκηνικό. Ανοίγει στις 4, αργά το μεσημέρι (και το Σ/Κ από τις 12), προσφέρει τα πάντα για ελαφρύ φαγητό, έχει όμως και δυνατό μενού Kreation – λογοπαίγνιο που δείχνει την έμφαση στο κρέας. Στην μπάρα τα κοκτέιλ φτιάχνει ο πολύ καλός Γιώργος Φιλιππίδης (πολλοί μπορεί να τον ξέρουν από το Pere Ubu), οι μουσικές είναι πάντα πολύ ζωηρές και ευχάριστες, οι τιμές καλές, την Παρασκευή 9/12 έχουν μεγάλο party με €3 είσοδο. Ερμού 119, Μοναστηράκι, 2103315407
Αλεξάνδρα
Είχα καιρό να πάω και μετά την προχτεσινή μου επίσκεψη το ξαναβάζω στα αγαπημένα της λίστας μου. Φέτος το καλό εστιατόριο εκεί στον ήσυχο παράδρομο της Λ. Αλεξάνδρας έχει την αργυρή του επέτειο, κλείνει 25 ολόκληρα χρόνια στις επάλξεις! Το βρήκα πολύ φωτεινό και φρέσκο, σαν χώρος βγάζει μια απίστευτη «θέρμη», μοιάζει πραγματικά με ζεστή αγκαλιά. Αίσθηση που συνδέεται απευθείας με την πολύ καλή, παραδοσιακή –χωρίς να της λείπουν και κάποια σύγχρονες πινελιές– κουζίνα του. Μιλάμε για πολύ νόστιμα πιάτα… Λαχανοντολμάδες με βελούδινο αυγολέμονο, πίτες σπιτικές, ωραίες με προσεγμένα εποχιακά υλικά σαλάτες, πολλά ορεκτικά, άσε τα κρέατα που προμηθεύονται από την εξαιρετική Κιβωτό του Δήμου στα Τρίκαλα. Έφαγα χοιρινό που χρόνια είχα να φάω τόσο νόστιμο και λουκάνικα μοσχαρίσια καταπληκτικά! Με αφορμή τα γενέθλια διοργανώνει για όλο το χειμώνα αφιερώματα, τώρα, 12-16 Δεκεμβρίου κάνει focus στα μανιτάρια της ελληνικής γης και θα μαγειρεύει ο executive chef της εταιρείας μανιταριών Δίρφυς Ηλίας Αντωνιάδης (μαθαίνω για ριζότο κοτόπουλο με σάλτσα μαύρης τρούφας, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες και άλλα πολλά που ανοίγουν την όρεξη). Σε όλα αυτά τα καλά προσθέτω ότι είναι ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλη την εβδομάδα και κυρίως εκτιμώ τις εξαιρετικές του τιμές – περί τα €20 με καλή κατανάλωση. Να πάτε και θα με θυμηθείτε... Ζωναρά 21, Λ. Αλεξάνδρας, 2106420874
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.