Θεματα

Τα Χριστούγεννα θέλουν «έξω»

3 ωραίες προτάσεις για γιορτινές βόλτες

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 594
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332951-690231.jpg
K8 point

Όχι ότι δεν βγαίνουμε έξω όλο το χρόνο. Αλλά αυτές τις μέρες ακόμη και ο ορκισμένος οπαδός της παντόφλας θα εγκαταλείψει τη θαλπωρή του καναπέ του και θα ξεχυθεί σε βόλτες στους στολισμένους δρόμους της πόλης. Έχω κάποιες προτάσεις για όλους.

Nikkei

Η κουζίνα Nikkei αντιπροσωπεύεται κάτι παραπάνω από επαξίως στο πολύ ατμοσφαιρικό, ομώνυμο εστιατόριο του Κολωνακίου. Ο χώρος έχει εντελώς κοσμοπολίτικη αύρα, το έθνικ συνδυάζεται άψογα με το ντιζάιν, ο κρυφός και φωτισμένος κήπος δίνει μια δροσερή πινελιά, στο βάθος υπάρχει η open kitchen για να χαζεύεις τις χορογραφίες του δυνατού team της κουζίνας. Σ’ αυτήν προΐσταται ο πολύ καλός σεφ Θάνος Στασινός και φέτος την έχει πάει ένα βήμα παραπέρα με πιάτα δυνατά και απρόσμενα. Δοκίμασα ωραιότατα ban με χοιρινό, nigiri με φουαγκρά και τζίντζερ, χτένια σοτέ σε πουρέ αρωματισμένο με γουασάμπι, υποκλίθηκα στο Chilean Seabass (χιλιάνικο λαυράκι) με kimchi και τζίντζερ, αυτό το τελευταίο να το πάρετε οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε να πάρετε και οτιδήποτε έχει leche de tigre, είναι όλη η ουσία και η γεύση της κουζίνας Nikkei, και ναι, θα ακούσετε πολλές άγνωστες λέξεις αλλά το σέρβις εδώ είναι πολύ διαβασμένο, ευγενικό και άκρως επεξηγηματικό. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει καλή λίστα κρασιών και η πολύ ζωντανή μπάρα τα κοκτέιλ της οποίας υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας και υποστηρίζει θαυμάσια η Μαίρη Ταλαιπώρου. Ωραίες μουσικές και διάθεση flirty θα σας φτιάξουν μια βραδιά αλλιώτικη και γιορτινή. Κάθε βράδυ ανοιχτό, υπολογίστε γύρω στα 50 και παραπάνω ευρώ για πλήρες γεύμα, μπορείτε βέβαια να πιείτε κάποιο ποτό που θα συνδυάσετε με «τσιμπητές» προτάσεις. Λεβέντη 3, 2107239366  

Κ8 point

Μετά από κάποιους μήνες κλειστό εμφανίστηκε σούπερ ανανεωμένο! Και η αλήθεια είναι ότι απ’ έξω δεν φαντάζεσαι τι υπερπαραγωγή θα συναντήσεις μέσα. Ψηλοτάβανοι χώροι (παλιά, το 1880 εδώ στεγαζόντουσαν στάβλοι), γκράφιτι στους τοίχους, μια μεγάλη μαύρη μπάρα με μπουκάλια φωτισμένα, καμάρες με πυρότουβλα, όλα, μαζί με τον εντυπωσιακότατο χριστουγεννιάτικο στολισμό (μπάλες-πλανήτες) φτιάχνουν το τέλειο σκηνικό. Ανοίγει στις 4, αργά το μεσημέρι (και το Σ/Κ από τις 12), προσφέρει τα πάντα για ελαφρύ φαγητό, έχει όμως και δυνατό μενού Kreation – λογοπαίγνιο που δείχνει την έμφαση στο κρέας. Στην μπάρα τα κοκτέιλ φτιάχνει ο πολύ καλός Γιώργος Φιλιππίδης (πολλοί μπορεί να τον ξέρουν από το Pere Ubu), οι μουσικές είναι πάντα πολύ ζωηρές και ευχάριστες, οι τιμές καλές, την Παρασκευή 9/12 έχουν μεγάλο party με €3 είσοδο. Ερμού 119, Μοναστηράκι, 2103315407

Αλεξάνδρα

Είχα καιρό να πάω και μετά την προχτεσινή μου επίσκεψη το ξαναβάζω στα αγαπημένα της λίστας μου. Φέτος το καλό εστιατόριο εκεί στον ήσυχο παράδρομο της Λ. Αλεξάνδρας έχει την αργυρή του επέτειο, κλείνει 25 ολόκληρα χρόνια στις επάλξεις! Το βρήκα πολύ φωτεινό και φρέσκο, σαν χώρος βγάζει μια απίστευτη «θέρμη», μοιάζει πραγματικά με ζεστή αγκαλιά. Αίσθηση που συνδέεται απευθείας με την πολύ καλή, παραδοσιακή –χωρίς να της λείπουν και κάποια σύγχρονες πινελιές– κουζίνα του. Μιλάμε για πολύ νόστιμα πιάτα… Λαχανοντολμάδες με βελούδινο αυγολέμονο, πίτες σπιτικές, ωραίες με προσεγμένα εποχιακά υλικά σαλάτες, πολλά ορεκτικά, άσε τα κρέατα που προμηθεύονται από την εξαιρετική Κιβωτό του Δήμου στα Τρίκαλα. Έφαγα χοιρινό που χρόνια είχα να φάω τόσο νόστιμο και λουκάνικα μοσχαρίσια καταπληκτικά! Με αφορμή τα γενέθλια διοργανώνει για όλο το χειμώνα αφιερώματα, τώρα, 12-16 Δεκεμβρίου κάνει focus στα μανιτάρια της ελληνικής γης και θα μαγειρεύει ο executive chef της εταιρείας μανιταριών Δίρφυς Ηλίας Αντωνιάδης (μαθαίνω για ριζότο κοτόπουλο με σάλτσα μαύρης τρούφας, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες και άλλα πολλά που ανοίγουν την όρεξη). Σε όλα αυτά τα καλά προσθέτω ότι είναι ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλη την εβδομάδα και κυρίως εκτιμώ τις εξαιρετικές του τιμές – περί τα €20 με καλή κατανάλωση. Να πάτε και θα με θυμηθείτε... Ζωναρά 21, Λ. Αλεξάνδρας, 2106420874 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.