Full Spoon: για εμάς που θέλουμε κάτι αφόρητα σοκολατένιο
Το καινούργιο γλυκατζίδικο της Ερμού είναι γεμάτο με προφιτερόλ, σοκολατένιο τσουρέκι και τέλειο παγωτό
Στο Full Spoon για γλυκά και παγωτά στην Ερμού
Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, αλλά οι γλυκατζήδες ήδη σχηματίζουν ουρές στο πεζοδρόμιο μπροστά στη είσοδο. Το Full Spoon είναι η απάντηση σε όλους εμάς που θέλουμε κάτι γλυκό να μασουλάμε στις βόλτες μας. Και είμαστε πολλοί.
Τη στιγμή που μπαίνω στο –εντελώς ζεν- πρασινωπό, τόσο κουκλίστικο όσο και ντιζαϊνάτο μαγαζάκι (το χώρο επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Έρικα Κυρίτση) με συναντά μια βουτυρένια μυρωδιά. Είναι το τσουρέκι που μόλις έχει ξεφουρνιστεί στο βάθος του καταστήματος, εκεί που βρίσκεται το ανοιχτό εργαστήριο. Ναι, εννοείται ότι τσίμπησα μια αθώα, ζεστή, αφράτη φετούλα. Με μπόλικη ζεστή σοκολάτα από πάνω. Και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι. Και λίγο (δύο μπάλες) παγωτό. Αυτή είναι η ουσία του Full Spoon. Φτιάχνει τρία πράγματα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν, και έπειτα τα μπλέκει μεταξύ τους για να σε αφήσει άφωνο. Γιατί μόλις τρία; Γιατί όπως λέει ο Βαγγέλης Σωμαράκης, που μαζί με την Αντωνία Γκούβη, βρίσκεται πίσω από το Full Spoon: «δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα καλά, να είναι ολόφρεσκα, να τα σερβίρεις σωστά, να τα ταιριάξεις μεταξύ τους». Έτσι, έχουμε και λέμε:
Αμαρτία No 1: Προφιτερόλ
Με παχουλά σουδάκια που γεμίζονται εκείνη την ώρα με κρέμα ζαχαροπλαστικής (πάντα φρέσκια) ή με παγωτό (!!) και στη συνέχεια γαρνίρονται με ζεστή ή κρύα σοκολάτα γάλακτος, bitter ή λευκή (από €2,90).
Αμαρτία No2: Τσουρέκι
Παρασκευάζεται εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ακολουθώντας κατά γράμμα μία πολίτικη συνταγή του 1935. Σερβίρεται με 3 τρόπους: σκέτο, με τρεις διαφορετικές σοκολάτες από πάνω του (πραλίνα, extra bitter, λευκή) ή περιχυμένο με ζεστή σοκολάτα και παγωτό (από €1,20).
Αμαρτία No3: Trifle
Η αμαρτία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου με ζουμερές φρέσκες φράουλες, κρέμα και σαντιγί (από €3,40).
Παντοτινή Αμαρτία: Παγωτό
Όχι όμως απλό παγωτό, αλλά από γάλα της φάρμας Κουκάκη. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 36 γεύσεις, μεταξύ των οποίων τιραμισού, brownies με σοκολάτα (με brownies που παρασκευάζονται εδώ για αυτό το λόγο και μόνο), καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα (!), cheesecake, αλλά και vegan παγωτό με ginger ή σύκο (€2/ μπάλα, €3,60/ 2 μπάλες, €4,80/ 3 μπάλες, €16/κιλό).
Τα γλυκάκια βγαίνουν σε 3 μεγέθη (μικρό, ατομικό και ολόκληρο), όπου το μικρό είναι η κανονική μερίδα, το ατομικό η λίγο πιο μεγάλη που γλυκαίνει μια χαρά δύο άτομα και η ολόκληρη είναι αυτή που παίρνεις στο σπίτι μαζί σου (στο προφιτερόλ υπάρχει κα μέγεθος «γίγας» γιατί…ξέρεις).
Το Full Spoon ανοίγει από τις 7.30 το πρωί για γλυκό και καφέ, και κλείνει στις 12.30 το βράδυ, οπότε έχει και 3-4 προτάσεις σε cocktail (€4), τις οποίες μπορείς να καταναλώσεις επιτόπου ή να τις πιεις στον δρόμο προς το σπίτι.
Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006, Fb: fullSPOON
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σωμαράκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.