- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς να σκοτώσεις τον εαυτό σου με σοκολάτα
Η επιστήμη, η τέχνη και το χιούμορ δίνουν ραντεβού στην κουζίνα με 30 συνταγές
Η σοκολάτα είναι κόλαση και ο πιο γλυκός δρόμος για να βρεθείτε στον παράδεισο περνάει από τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Μια νόστιμη, ψιλοπειραγμένη, ιδέα που ξεκίνησε από το Kickstarter, πέτυχε το στόχο της και σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια κάθε φιλοπερίεργου αναγνώστη.
Δύο φίλες, τζάνκια της σοκολάτας και της οπτικής επικοινωνίας. Οι Martina και Valentine. Ένας πάθος. Η σοκολάτα. Πολλοί τρόποι για να πεις αντίο στον πικρό κόσμο με ένα γλυκό τρόπο.
Σοκολοτοερευνώντας, έμαθαν πως η θεομπρομίνη είναι η τοξική ουσία που βρίσκεται στο κακάο. Αυτή που ευθύνεται για την καλή διάθεση και την αντοχή κάθε σοκολατοφάγου. Όπως οι περισσότερες υπερβολικές δόσεις, μπορεί να σε τελειώσει.
Έκαναν τους υπολογισμούς τους και κατέληξαν πως το επικίνδυνο όριο κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας για έναν ενήλικα είναι τα 7.74 κιλά σε ένα 24ωρο. Και μετά πέρασαν ώρες στο γραφείο και την κουζίνα, φτιάχνοντας συνταγές που θα σε ξεκάνουν στην κυριολεξία. Σχεδίασαν, φωτογράφισαν, υπολόγισαν συστατικά, σκέφτηκαν τρόπους σερβιρίσματος, γαρνίραν με κάθε πειρασμό. Μετά, ετοίμασαν το πρώτο dummy και ξεκίνησαν την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την έκδοση τους. 30 γλυκές συνταγές για να πεθάνεις. Το απόλυτο chocolate porn manual σε περιμένει εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.