Θεματα

Πάρτι σε φούρνο;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332569-689360.jpg

Τα Στάχυα τα ξέρεις έστω κι αν έχεις βρεθεί μία φορά στη ζωή σου στα Εξάρχεια. Είναι ο φούρνος της πλατείας. Και δεν είναι συνηθισμένος. Ανοιχτός όλες τις ώρες που η πείνα χτυπάει απροειδοποίητα την πόρτα σου (δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο), σε χορταίνει με τις πιο λαχταριστές σφολιάτες που έχεις φάει ποτέ σου. Χωρίς καμία υπερβολή, εδώ θα βρεις την πιο πλούσια ζαμπονοτυρόπιτα, νόστιμες πίτες (και με φύλλο ολικής άλεσης!), το πιο αφράτο χωριάτικο, ζυμωτό ψωμάκι με φέτα, ελαιόλαδο, ντομάτα και ρίγανη, την πιο ζουμπουρλούδικη μπουγάτσα (Χαλκίδας, με αυτή την κρέμα-όνειρο) και χίλιες δυο ακόμα λιχουδιές, όλες τόσο νόστιμες που ακόμα και αν δεν πεινάς, θες να πάρεις και δεύτερο κομμάτι, έτσι «για να μη σου λείψει»…

Αυτός ο φούρνος λοιπόν κάνει ένα παρτάκι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα (ακριβώς τη στιγμή που η «λιγουρίτσα» που λέγαμε γίνεται εντονότερη), με καθετί που παίρνεις από τα Στάχυα, έχεις δώρο και έναν espresso Mokarico. Γιατί τα Στάχυα όλα τα έχουν προβλέψει και έχουν στήσει ακριβώς δίπλα κι ένα ωραίο cafe. Γιατί πώς να το κάνουμε; Ταιριάζει ο καφές ρε παιδιά με την μπουγάτσα!

Σπυρίδωνος Τρικούπη 12, Εξάρχεια, 210 3838539, Fb: Τα Στάχυα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.