- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Πέθανε ο «εφευρέτης» του Big Mac (εικόνες)
Πριν από 50 χρόνια ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι τα είδε όλα διπλά στο χάμπουργκερ
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![332387-688997.jpg 332387-688997.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/12/01/332387-688997.jpg)
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι, ο άνθρωπος που «εφηύρε» το Big Mac πριν από 50 χρόνια. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων εστίασης McDonald's, η οποία δήλωσε στο Associated Press ότι ο Ντελιγκάτι απεβίωσε στο σπίτι περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.
Ο Ντελιγκάτι ήταν ο πρώτος που τα είδε όλα διπλά στο μπέργκερ. Πρώτος σκέφτηκε να βάλει δύο μπιφτέκια ανάμεσα σε τρεις φέτες ψωμί με διπλή δόση σάλτσας, λάχανου, πίκλας και κρεμμυδιών. Ο Αμερικανός λάνσαρε την έμπνευσή του στην αγορά το 1967 σε ένα από τα εστιατόρια της MacDonald's στην Πενσυλβάνια.
«Τζιμ σε ευχαριστούμε και θα σε θυμόμαστε για πάντα» αναφέρει η εταιρεία.
RIP James Delligatti, creator of the Big Mac. Thanks for all the delicious memories, Jim. pic.twitter.com/cxIGA0hbo6
— McDonald's Philly (@McDPhilly) November 30, 2016
Σε συνέντευξη το 2007, ο Ντελιγκάτι είχε πει ότι έδωσε αγώνα δύο ετών για να πείσει την εταιρεία να δημιουργήσει αυτό που θα γινόταν το πλέον διάσημο προϊόν της. «Ένιωθα ότι χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σάντουιτς, αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι αν δεν σου έδιναν την άδεια», είπε στο Reuters. Και τελικά πήρε την άδεια και το χάμπουργκερ απέκτησε διπλό μπιφτέκι.
Η δημιουργία του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των McDonald’s παγκοσμίως . Πάντως το μόνο μειονέκτημα στη διπλή απόλαυση είναι οι 540 θερμίδες, τα 28 γραμμάρια λίπους και 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.