Θεματα

Πέθανε ο «εφευρέτης» του Big Mac (εικόνες)

Πριν από 50 χρόνια ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι τα είδε όλα διπλά στο χάμπουργκερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332387-688997.jpg

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Τζιμ Ντελιγκάτι, ο άνθρωπος που «εφηύρε» το Big Mac πριν από 50 χρόνια. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων εστίασης McDonald's, η οποία δήλωσε στο Associated Press ότι ο Ντελιγκάτι απεβίωσε στο σπίτι περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.

Ο Ντελιγκάτι ήταν ο πρώτος που τα είδε όλα διπλά στο μπέργκερ. Πρώτος σκέφτηκε να βάλει δύο μπιφτέκια ανάμεσα σε τρεις φέτες ψωμί με διπλή δόση σάλτσας, λάχανου, πίκλας και κρεμμυδιών. Ο Αμερικανός λάνσαρε την έμπνευσή του στην αγορά το 1967 σε ένα από τα εστιατόρια της MacDonald's στην Πενσυλβάνια.

Πέθανε ο «εφευρέτης» του Big Mac

«Τζιμ σε ευχαριστούμε και θα σε θυμόμαστε για πάντα» αναφέρει η εταιρεία.

Σε συνέντευξη το 2007, ο Ντελιγκάτι είχε πει ότι έδωσε αγώνα δύο ετών για να πείσει την εταιρεία να δημιουργήσει αυτό που θα γινόταν το πλέον διάσημο προϊόν της. «Ένιωθα ότι χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σάντουιτς, αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι αν δεν σου έδιναν την άδεια», είπε στο Reuters. Και τελικά πήρε την άδεια και το χάμπουργκερ απέκτησε διπλό μπιφτέκι.

Πέθανε ο «εφευρέτης» του Big Mac

Η δημιουργία του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των McDonald’s  παγκοσμίως . Πάντως το μόνο μειονέκτημα στη διπλή απόλαυση είναι οι 540 θερμίδες, τα 28 γραμμάρια λίπους και 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.