- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γιατί να γίνεις vegan; Αυτή την Κυριακή μάθε τα πάντα για τη χορτοφαγία
Η 1η Πανελλήνια Έκθεση για vegan και vegetarian, ΑΝΘΕΟ, μιλάει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια για πάντα τις καλοψημένες μπριζόλες, το βούτυρο στα πρωινά, το τηγανιτό μπαρμπουνάκι, το μέλι, το γάλα, τα αυγά (με δυο λόγια ό,τι περιλαμβάνει έμβια όντα ή παράγωγα αυτών) για τα μάτια της χορτοφαγικής ή vegan ζωής. Άλλοι το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους (όπως τα δικαιώματα των ζώων), άλλοι όμως το κάνουν για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Με το κίνημα της αυστηρής χορτοφαγίας (veganism) να απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, όπως είναι φυσικό υπάρχει η ανάγκη για ενημέρωση, αλληλεπίδραση και γνωριμία όλων αυτών των ανθρώπων μεταξύ τους. Μετά το 1ο Vegan Life Festival που έγινε πριν μερικές εβδομάδες στην Τεχνόπολη, έρχεται η 1η Πανελλήνια Έκθεση για vegan και vegetarian με θέμα «Νέοι τρόποι διατροφής-Νέοι τρόποι ζωής».
Πίσω από τη διοργάνωση κρύβεται η ομάδα «ΑΝΘΕΟ» ή αλλιώς η ΑΝτωνία Πλούμπη και η ΘΕΟδώρα Παπαντωνάκη που εδώ και χρόνια ερευνούν τη χορτοφαγία και τα οφέλη της για τον οργανισμό. Η 1η Πανελλήνια αυτή έκθεση ήταν δική τους σκέψη και έχει στόχο να συστήσει στο ευρύ κοινό όλα τα προϊόντα, τις προτάσεις, τους νέους διατροφικούς τρόπους που προσφέρει η χορτοφαγία.
Η 1η έκθεση ΑΝΘΕΟ λοιπόν θα γίνει αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Divani Caravel Hotel και θα περιλαμβάνει από ομιλίες και ενημέρωση γύρω από όλες τις νέες υγιέστερες διατροφικές συνήθειες μέχρι vegan/ vegetarian γεύσεις και τρόπους για να έχουμε καλύτερη υγεία και ευεξία. Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, επιχειρήσεις και παραγωγούς, να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να μάθουν προτάσεις για νέους διατροφικούς τρόπους με σκοπό την υγεία και τη θεραπεία, ειδικά όσων αφορά τις ευπαθείς ομάδες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ και η γενική είσοδος είναι €2. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.
Divani Caravel Hotel, Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, www.antheogroup.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.