Θεματα

I feel good. 5 τροφές που σου φτιάχνουν την ψυχολογία

Τι μου λέτε; Είναι τα μανιτάρια σοτέ αντικαταθλιπτικά;

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331131-685713.jpg

5 τροφές που σου αλλάζουν τη διάθεση προς το καλύτερο: Σπανάκι, Κολοκυθόσποροι, Αυγά, Φράουλες, Μανιτάρια

Σπανάκι

Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο και ασβέστιο, περιέχει και φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) που βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Εξαιρετικό ωμό ως βάση για μια πλούσια πράσινη σαλάτα.

Κολοκυθόσποροι

Ο γνωστός «πτωχός» πασατέμπος είναι μια υπερτροφή πλούσια σε βιταμίνες E, C, Κ, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α. Εκτός του ότι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων ζακχάρου στο αίμα, είναι και ένα απολαυστικό σνακ με ηρεμιστικές ιδιότητες. 

Αυγά

Είναι πηγή βιταμίνης Β12 που αποτρέπει τις «ψυχολογικές» μεταπτώσεις, επίσης περιέχουν χολίνη, που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο.  

Φράουλες

Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C που εκτός από τα γνωστά της σημαντικά οφέλη είναι και ένα εξαιρετικό φυσικό αγχολυτικό. Να φροντίζετε να τις πλένετε καλά πριν τις καταναλώσετε, διότι η ανάγλυφη επιφάνειά τους «κρατάει» λιπάσματα και σκόνη.

Μανιτάρια

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό τα κατατάσσουν στις υπερτροφές. Η βιταμίνη D που περιέχουν βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου που εκτός άλλων γνωστότερων ιδιοτήτων, έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.