Θεματα

Safka, Σκανδιναβία στο πιάτο, Κρήτη στο ποτήρι

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka ξεκινάει την χρονιά με μια δυνατή βραδιά οινογευσιγνωσίας. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είναι τα-ομολογουμένως πολύ καλά- κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη από την Κρήτη που θα εμπνεύσουν τον σεφ Samu Koskinen στη σύνθεση ενός μενού 4 πιάτων (και φυσικά θα συνοδεύσουν κάθε πιάτο).

Το μενού μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει:

Ελαφρώς ψημένο ταρτάρ σολομού συνοδευόμενο από σαλάτα γογγυλιού και μήλου με κρέμα horseradis

Chardonnay 2011

Pιζότο από κριθάρι και άγρια μανιτάρια Φινλανδίας με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου

Sangiovese- Cabernet Sauvignon 2007

Αργομαγειρεμένο μπουτάκι λαγού, με πουρέ μήλου και σελινόριζας, λαχανικά σοτέ και σκούρα σάλτσα

Ασπρος Λαγός, Cabernet Sauvignon 2009

Πίτα από καραμελωμένα δαμάσκηνα με παγωτό βανίλια

Helios 2005

*Στο δείπνο περιλαμβάνεται το φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml εκτός από το Helios επιδόρπιο κρασί , το οποίο θα είναι 60ml.

Για κρατήσεις: 210-52 43 340

SAFKA Bar Restaurant – Nordic Cuisine

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82,Κεραμεικός