Θεματα

Safka, Σκανδιναβία στο πιάτο, Κρήτη στο ποτήρι

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33085-73514.jpg

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka ξεκινάει την χρονιά με μια δυνατή βραδιά οινογευσιγνωσίας. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είναι τα-ομολογουμένως πολύ καλά- κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη από την Κρήτη που θα εμπνεύσουν τον σεφ Samu Koskinen στη σύνθεση ενός μενού 4 πιάτων (και φυσικά θα συνοδεύσουν κάθε πιάτο).

Το μενού μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει:

Ελαφρώς ψημένο ταρτάρ σολομού συνοδευόμενο από σαλάτα γογγυλιού και μήλου με κρέμα horseradis

Chardonnay 2011

Pιζότο από κριθάρι και άγρια μανιτάρια Φινλανδίας με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου

Sangiovese- Cabernet Sauvignon 2007

Αργομαγειρεμένο μπουτάκι λαγού, με πουρέ μήλου και σελινόριζας, λαχανικά σοτέ και σκούρα σάλτσα

Ασπρος Λαγός, Cabernet Sauvignon 2009

Πίτα από καραμελωμένα δαμάσκηνα με παγωτό βανίλια

Helios 2005

*Στο δείπνο περιλαμβάνεται το φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml εκτός από το Helios επιδόρπιο κρασί , το οποίο θα είναι 60ml.

Για κρατήσεις: 210-52 43 340

SAFKA Bar Restaurant – Nordic Cuisine

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82,Κεραμεικός

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.