Θεματα

Safka, Σκανδιναβία στο πιάτο, Κρήτη στο ποτήρι

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33085-73514.jpg

Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka ξεκινάει την χρονιά με μια δυνατή βραδιά οινογευσιγνωσίας. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είναι τα-ομολογουμένως πολύ καλά- κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη από την Κρήτη που θα εμπνεύσουν τον σεφ Samu Koskinen στη σύνθεση ενός μενού 4 πιάτων (και φυσικά θα συνοδεύσουν κάθε πιάτο).

Το μενού μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει:

Ελαφρώς ψημένο ταρτάρ σολομού συνοδευόμενο από σαλάτα γογγυλιού και μήλου με κρέμα horseradis

Chardonnay 2011

Pιζότο από κριθάρι και άγρια μανιτάρια Φινλανδίας με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου

Sangiovese- Cabernet Sauvignon 2007

Αργομαγειρεμένο μπουτάκι λαγού, με πουρέ μήλου και σελινόριζας, λαχανικά σοτέ και σκούρα σάλτσα

Ασπρος Λαγός, Cabernet Sauvignon 2009

Πίτα από καραμελωμένα δαμάσκηνα με παγωτό βανίλια

Helios 2005

*Στο δείπνο περιλαμβάνεται το φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml εκτός από το Helios επιδόρπιο κρασί , το οποίο θα είναι 60ml.

Για κρατήσεις: 210-52 43 340

SAFKA Bar Restaurant – Nordic Cuisine

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82,Κεραμεικός

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.