Θεματα

Όταν η αυλαία πέφτει

Σου προτείνουμε τα στέκια που σε περιμένουν για φαγητό ή ποτό και ξενυχτούν μαζί με σένα και τις θεατρόφιλες ανησυχίες σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 591
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330799-684860.jpg
Φωτό: Χρήστος Κέδρας

Σου αρέσει το θέατρο και δεν θέλεις να χάνεις παράσταση. Ακόμη πιο πολύ όμως σου αρέσει το «μετά». Η έξοδος, δηλαδή, που θα ακολουθήσει κι εσύ θα ξεσπαθώσεις σε συζητήσεις -υπέρ ή κατά, δεν έχει σημασία- σχολιάζοντας με τους φίλους αυτά που μόλις είδατε. Σου προτείνουμε τα στέκια που σε περιμένουν για φαγητό ή ποτό και ξενυχτούν μαζί με σένα και τις θεατρόφιλες ανησυχίες σου.

Cabrio Restaurant Bar

Cabrio Restaurant Bar

Cabrio Restaurant Bar

Cabrio Restaurant Bar

All day πολυχώρος, προσεγμένος και καλαίσθητος σε κάθε του σημείο. Πάνω από τη μεγάλη μπάρα κρέμεται το θρυλικό Volkswagen Beetle, έντονα είναι τα βιομηχανικά χαρακτηριστικά, η πέτρα και το σίδερο δένουν απόλυτα και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό ατμοσφαιρικό, απόλυτα ταιριαστό για κάθε ώρα της ημέρας. Απόλαυσε τον καφέ σου στον κόκκινο καναπέ, προβληματίσου ευχάριστα για το πιάτο που θα επιλέξεις από το κατά βάση μεσογειακό μενού (με κάποιες αμερικάνικες και ιταλικές προτάσεις), δοκίμασε εμπνευσμένα κοκτέιλ, με μουσικές που άλλοτε «έρχονται» από την Κούβα και τη Λατινική Αμερική και άλλοτε κινούνται σε jazz, funk και soul ήχους. Με συχνές και πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές βραδιές και ξεχωριστές live εμφανίσεις. Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 210 3480010, fb: Cabrio Restaurant & Bar


Blue Bear

Blue Bear

Στο ισόγειο της μπλε πολυκατοικίας είναι λίγοι μήνες τώρα που συμβαίνει κάτι το απρόσμενα διαφορετικό. Όταν η αυλαία από τα γειτονικά θεατράκια του κέντρου πέφτει, όλα τα ραντεβού κλείνονται στο... στόμα μιας μπλε αρκούδας! Ίσως γιατί εκτός από μπλε, αυτή η αρκούδα είναι και πολύ ανήσυχη: εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, live και dj sets, bazaar με χειροποίητα αντικείμενα και κοσμήματα, και τι δεν γίνεται στο καινούργιο Blue Bear των Εξαρχείων! Αυτό το Σάββατο 19/11 θα δούμε τους StarWound live, ενώ για τα υπόλοιπα upcoming events μπορείς να ενημερωθείς από τη σελίδα τους στο Facebook. Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων, 211 1830114, Fb: Blue bear cafe bar


Εις το Παυσίλυπον

Εις το Παυσίλυπον

Απολαύσατε την παράσταση που καιρό θέλατε να δείτε και μια πείνα σας κυρίευσε, ενώ παράλληλα θέλετε να κλείσει το ίδιο απολαυστικά η βραδιά σας όσο ξεκίνησε; Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσετε μια βόλτα από το «Εις το παυσίλυπον» για να απολαύσετε νόστιμα μεζεδάκια με ποιοτικό κρασί και σπιτικό τσίπουρο, συντροφιά με τους ήχους της παλιάς λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής. Tip: Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Κορυτσάς 19 & Μελενίκου, Βοτανικός, 211 4094469, fb: Εις το παυσίλυπον


Mollini

Mollini

Mollini

Mollini

Σου βγάζει έναν ευρωπαϊκό αέρα το Mollini. Κάτι από Μεσοπόλεμο, με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας στους τοίχους, τους δερμάτινους καναπέδες, το πιάνο. Το πρωί, ως cafe-bistrot, ξυπνάει την οδό Ιπποκράτους με γνήσιο American Breakfast (τεράστια ποικιλία από ομελέτες και pancakes) και αυθεντικό ιταλικό cappuccino, αλλά από τις 9 το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα ατμοσφαιρικό piano-restaurant, με την κουζίνα και το πιάνο να δίνουν ρεσιτάλ γεύσεων και μουσικής. Πρωταγωνιστής στην κουζίνα, ο Ελληνοαμερικανός σεφ Χρήστος Τσακίρης, ο οποίος παραδίδει μαθήματα αμερικάνικης και μη κουζίνας. Η σύνθεση του μενού περιλαμβάνει από ορεκτικά και finger food, μέχρι ποικιλίες και κυρίως πιάτα. Απαραίτητη η δοκιμή του Famous Los Angeles Burger, με μπιφτέκι από Black Angus και γεύση στα ουράνια και ειδική σημείωση για το χοιρινό κότσι, που σιγοψήνεται για 8 ώρες στο φούρνο και αποκτά τη ζουμερή και ταυτόχρονα crispy υφή, που σπάνια τη συναντάς έτσι συνδυασμένη. Αναζητήστε οπωσδήποτε και το πιάτο ημέρας (πεντανόστιμη μανιταρόσουπα). Κάθε Πέμπτη και Σάββατο ο πιανίστας επιλέγει μεταξύ ελληνικών και ξένων ήχων και συνοδεύει το δείπνο σας, ενώ κάθε Παρασκευή ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι μουσικοί του αφιερώνουν τη βραδιά στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, σε ένα live με θέμα «Τραγούδια του χθες, αλήθειες του σήμερα». Mollini, Ιπποκράτους 9-11 (δίπλα στο θέατρο Ακροπόλ), 2114077200, www.mollini.gr, καθημερινές από τις 8.00 π.μ., Σαββατοκύριακο από τις 9.00 π.μ.


Μεθυστάνες στου Ψυρρή

Μεθυστάνες στου Ψυρρή

Μεθυστάνες στου Ψυρρή

Το γλέντι συνεχίζεται εδώ και 22 χρόνια στο πανέμορφο κτίριο της δεκαετίας του ’30, στη Λεπενιώτου. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της, συνοδεία έντεχνης και λαϊκής μουσικής από τους Μνηστήρες. Άψογο σέρβις, φιλόξενο περιβάλλον, μεράκι στην παραμικρή λεπτομέρεια. Να γίνετε φίλοι στο fb να μαθαίνετε για τις έκτακτες θεματικές βραδιές, κυρίως με ρεμπέτικα. Λεπενιώτου 26, Ψυρρή, 210 3314298, www.methistanes.gr, fb: Μεθυστάνες στου Ψυρρή


Madama

Madama

Madama

Madama

Φανατικοί θαμώνες, καινούρια πρόσωπα και αγαπημένοι φίλοι, όλοι γίνονται μία παρέα στη Madama, στην πιο hot περιοχή του Πειραιά, την Τρούμπα. Από τις 6 το απόγευμα για drinks μετά τη δουλειά κι ως το επόμενο πρωί, η Madama κρατάει το κέφι στα ύψη. Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά cocktails και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες. Αφήστε τη νύχτα να πάρει φωτιά, αρχίζοντας με ένα Lychee Martini με gin, λαχταριστό lychee και φρεσκοστιμμένο lime ή με ένα Japaneze Sling, συνδυασμό του ιαπωνικού sake με λικέρ μούρων παλαιωμένο σε βαρέλια cognac. Κι επειδή η Madama ξέρει να συνδυάζει gourmet και διασκέδαση, απολαμβάνουμε Sushi Nights με φρεσκοτυλιγμένο sushi σε παραδοσιακούς αλλά και πειραγμένους συνδυασμούς! Γίνετε το επόμενο νέο πρόσωπο στην παρέα της Madama, κάτω από τα φουτουριστικά φωτιστικά, στους πάγκους που ενώνονται με τη μεγάλη μπάρα ή πλάι στην πελώρια τζαμαρία. Ακολουθήστε τη Madama στο Facebook και μάθετε πρώτοι για τις επόμενες μεγάλες βραδιές της φετινής χρονιάς. Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, 210 4174591, fb: madamagr


​Bluefield Burger 

Σπέσιαλ χοιρινό κρέας που σιγοψήνεται για 12 ώρες μαζί με μπαχαρικά, όπως κόλιανδρο, τσίλι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι, που ταιριάζει πολύ με την καπνιστή Jack Daniel’s bbq σος. Όλα αυτά στο πεντανόστιμο ψωμάκι που ήδη ξέρετε. Πρόκειται για την τελευταία λιχουδιά που προτείνουν τα Bluefield Burger, τα οποία μας προσφέρουν κάποια από τα πιο ποιοτικά burgers της πόλης. Τα μπιφτέκια ζυμώνονται καθημερινά από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, όπως και τα αφράτα ψωμάκια, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και σε ολικής άλεσης. Με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, επιλεγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και αυθεντικές σος. 

Ψυχικό: Αγγελοπούλου 3, 210 6777739 / Παιανία: Δημ. Ιωάννη Χούντα 12, 210 6640015. Fb: BFBURGER


Meatropoleos 3

Meatropoleos 3

Meatropoleos 3

Meatropoleos 3

H urban βόλτα στο κέντρο της πόλης καταλήγει πάντα στο Μeatropoleos 3. Τώρα στα αγαπημένα χειροποίητα σουβλάκια, τα μπιφτέκια και τις καλοψημένες μπριζόλες προστέθηκαν χοιρινές πανσέτες και η τσιδαρίδα, μια λαχταριστή Πυργιώτικη λιχουδιά με παστό χοιρινό και χωριάτικα αυγά στο τηγάνι. Και όπως πάντα, οι πίτες, οι σαλάτες, οι φρέσκες πατάτες που κόβονται στο χέρι συνεχίζουν να ταξιδεύουν τη γεύση στο χτες. Δοκιμάζοντας τα ριγανάτα μπιφτέκια, η γεύση και το άρωμα που είχες φυλάξει από παιδί στο μυαλό σου ξανάρχονται και πάλι, χρόνια μετά. Ντόπια λουκάνικα, ολόφρεσκα λαχανικά, ελληνική φέτα και ανθότυρο Καλομοίρης, παρθένο λαδάκι από ελιές του Ηλειακού κάμπου, κρέατα από τον Πύργο και καθημερινά γλυκά ημέρας στο ταψί. Η λίστα κρασιών, μικρή και καθαρόαιμα ελληνική, περιλαμβάνει κρασιά που σπάνια θα συναντήσεις σε ένα street εστιατόριο. Επιστροφή στην ποιότητα και τη γεύση, design και σπιτική ζεστασιά στο χώρο, αλήθεια στις τιμές στο ΜΕΑΤROPOLEOS 3. Το meating point του κέντρου που σερβίρει από το τις 12 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει. Μητροπόλεως 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3241805 - 6, www.meatropoleos3.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.