Θεματα

Oh My Greek Week: Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει στη Μελβούρνη

Συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της αθηναϊκής σκηνής

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διάσημος σεφ, ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων με γεύση κατά βάση ελληνική, συγγραφέας βιβλίων, TV περσόνα, ο Τζορτζ Καλομπάρης είναι ένα από τα πιο αγαπητά και αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Αυστραλία (δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην A.V. εδώ). Ο Τζορτζ, που ταξιδεύει κάθε χρόνο την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη ανακαλύπτοντας τα καλύτερα, όχι μόνο σερβίρει ελληνική γεύση στα περισσότερα από τα εστιατόριά του αλλά έχει σαν στόχο την διάδοση και την προώθησή της στα πέρατα του κόσμου! Φέτος, από 21-26 Νοεμβρίου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το OMG Week κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν πολλά workshops, γευσιγνωσίες, pop up restaurants, διαγωνισμοί, θα παρουσιαστούν παλιά αλλά και καινούργια προϊόντα, θα μαγειρευτούν πιάτα που αποκαλύπτουν το παραδοσιακό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής γαστρονομίας.

Τζορτζ Καλομπάρης

Μαζί του, σ’ αυτό το μεγάλο φεστιβάλ, που να σημειωθεί πως είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής –του Τζορτζ– πρωτοβουλίας θα είναι και οι καλύτεροι εγχώριοι Έλληνες σεφ. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Γιάννης Μπαξεβάνης (ο οποίος μάλιστα πυρετωδώς ετοιμάζει ελληνικό εστιατόριο στην Καμπέρα), οι Funky Gourmet, ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, η Μαρία Λόη με δικό της ελληνικό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, ο Χρήστος Χουσέας από το 42 Bar, οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης από το The Clumsies, το αθηναϊκό μπαρ που πρόσφατα κατέκτησε μια θέση (9η) στα 50 καλύτερα του κόσμου. Όλοι τους ταξιδεύουν με κοινό σκοπό να διαδώσουν την ελληνική γεύση και να ανοίξουν τον δρόμο στα ελληνικά προϊόντα σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι αυτή της Αυστραλίας. Καλή τους επιτυχία!        

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη & Νίκος Ρούσσος, Στέλιος Παρλιάρος

Άλεξ Τσιοτίνης, Χριστόφορος Πέσκιας, Μαρία Λόη

Chris Houseas, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπακούλης

Γκίκας Ξενάκης, Πολυχρόνης Δαμαλάς, Γιάννης Μπαξεβάνης