Θεματα

ZAK

Drink- Eat- Share, στο νέο bistrot της Θεσσαλονίκης

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το «Ζακ» άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου στην περιοχή της Αρετσούς, στη Θεσσαλονίκη. O χώρος του (φτιαγμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο ‘Φώτης Τσιφουτίδης και Συνεργάτες’), είναι ζεστός και χαλαρά μοντέρνος, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα σύγχρονο bistrot.

Καναπέδες και γωνιές για άραγμα, μεγάλη μπάρα και σκαμπό για τους πιο βιαστικούς, ένα μεγάλο τραπέζι που σαν βάση (όπως και η μπάρα) έχει …τσουβάλια, σε πρώτη θέα έχει και την open κουζίνα του. Προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, τσάι και χυμούς ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ οι πελάτες του μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί και το ποτό τους, με ποικιλίες και πιάτα ιταλικών επιρροών του menu που δημιούργησε ο chef Βαγγέλης Δανός.

n

Το ωραίο για το κοινό είναι ότι σ΄ αυτήν την «Ανοιχτή Κουζίνα» του «Ζακ» (που είναι πλήρως εξοπλισμένη στα πρότυπα μιας σπιτικής κουζίνας), μπορεί όποιος θέλει να καλέσει τους φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες του εκτός του σπιτιού του και να τους μαγειρέψει, πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Η παρέα που έχει κλείσει την κουζίνα, διασκεδάζει και επικοινωνεί με εκείνον που μαγειρεύει και μόλις ετοιμαστούν τα πιάτα κάθεται μαζί τους-να φανταστούμε ότι στη συνέχεια γλιτώνει και την…λάντζα. Φυσικά, ο σεφ του ‘ΖΑΚ’, είναι πάντα δίπλα στους επίδοξους…master chefs, έτοιμος να προσφέρει λύσεις, αλλά και συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, κρασιά και ποτά από την πλούσια κάβα.

Όλα αυτά σε τιμές φιλικές και ανάλογες με την εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 231 043 8921 ή στείλτε email στο info@zak-bistrot.gr .