- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
Το «Ζακ» άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου στην περιοχή της Αρετσούς, στη Θεσσαλονίκη. O χώρος του (φτιαγμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο ‘Φώτης Τσιφουτίδης και Συνεργάτες’), είναι ζεστός και χαλαρά μοντέρνος, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα σύγχρονο bistrot.
Καναπέδες και γωνιές για άραγμα, μεγάλη μπάρα και σκαμπό για τους πιο βιαστικούς, ένα μεγάλο τραπέζι που σαν βάση (όπως και η μπάρα) έχει …τσουβάλια, σε πρώτη θέα έχει και την open κουζίνα του. Προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, τσάι και χυμούς ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ οι πελάτες του μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί και το ποτό τους, με ποικιλίες και πιάτα ιταλικών επιρροών του menu που δημιούργησε ο chef Βαγγέλης Δανός.
Το ωραίο για το κοινό είναι ότι σ΄ αυτήν την «Ανοιχτή Κουζίνα» του «Ζακ» (που είναι πλήρως εξοπλισμένη στα πρότυπα μιας σπιτικής κουζίνας), μπορεί όποιος θέλει να καλέσει τους φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες του εκτός του σπιτιού του και να τους μαγειρέψει, πάντα κατόπιν συνεννόησης.
Η παρέα που έχει κλείσει την κουζίνα, διασκεδάζει και επικοινωνεί με εκείνον που μαγειρεύει και μόλις ετοιμαστούν τα πιάτα κάθεται μαζί τους-να φανταστούμε ότι στη συνέχεια γλιτώνει και την…λάντζα. Φυσικά, ο σεφ του ‘ΖΑΚ’, είναι πάντα δίπλα στους επίδοξους…master chefs, έτοιμος να προσφέρει λύσεις, αλλά και συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, κρασιά και ποτά από την πλούσια κάβα.
Όλα αυτά σε τιμές φιλικές και ανάλογες με την εποχή.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 231 043 8921 ή στείλτε email στο info@zak-bistrot.gr .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.