Θεματα

ZAK

Drink- Eat- Share, στο νέο bistrot της Θεσσαλονίκης

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33039-73411.JPG

Το «Ζακ» άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου στην περιοχή της Αρετσούς, στη Θεσσαλονίκη. O χώρος του (φτιαγμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο ‘Φώτης Τσιφουτίδης και Συνεργάτες’), είναι ζεστός και χαλαρά μοντέρνος, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα σύγχρονο bistrot.

Καναπέδες και γωνιές για άραγμα, μεγάλη μπάρα και σκαμπό για τους πιο βιαστικούς, ένα μεγάλο τραπέζι που σαν βάση (όπως και η μπάρα) έχει …τσουβάλια, σε πρώτη θέα έχει και την open κουζίνα του. Προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, τσάι και χυμούς ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ οι πελάτες του μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί και το ποτό τους, με ποικιλίες και πιάτα ιταλικών επιρροών του menu που δημιούργησε ο chef Βαγγέλης Δανός.

n

Το ωραίο για το κοινό είναι ότι σ΄ αυτήν την «Ανοιχτή Κουζίνα» του «Ζακ» (που είναι πλήρως εξοπλισμένη στα πρότυπα μιας σπιτικής κουζίνας), μπορεί όποιος θέλει να καλέσει τους φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες του εκτός του σπιτιού του και να τους μαγειρέψει, πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Η παρέα που έχει κλείσει την κουζίνα, διασκεδάζει και επικοινωνεί με εκείνον που μαγειρεύει και μόλις ετοιμαστούν τα πιάτα κάθεται μαζί τους-να φανταστούμε ότι στη συνέχεια γλιτώνει και την…λάντζα. Φυσικά, ο σεφ του ‘ΖΑΚ’, είναι πάντα δίπλα στους επίδοξους…master chefs, έτοιμος να προσφέρει λύσεις, αλλά και συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, κρασιά και ποτά από την πλούσια κάβα.

Όλα αυτά σε τιμές φιλικές και ανάλογες με την εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 231 043 8921 ή στείλτε email στο info@zak-bistrot.gr .

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.