Athens Bar Show 2016
Οι διασημότεροι cocktail guru του πλανήτη και οι καλύτεροι Έλληνες bartender συναντιούνται στη μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής bar σκηνής στην Τεχνόπολη
Στο περσινό Athens Bar Show έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και 2.500 bartenders, ενώ δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 κοκτέιλ. Φέτος όλα δείχνουν ότι οι συμμετοχές θα σπάσουν κάθε ρεκόρ. Η ελληνική bar σκηνή έχει μπει δυναμικά στο παγκόσμιο τοπίο και το Athens Bar Show, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά, έρχεται ξανά για να αναμείξει γνώση, εμπειρίες, διασκέδαση, ψυχαγωγία κι εκμάθηση, με αμέτρητα premium προϊόντα και γεύσεις. Όλα αυτά με την υποστήριξη της Athens Voice.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή που απευθύνεται σε κάθε bartender και σε κάθε επαγγελματία του χώρου των αλκοολούχων και των bar θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους Έλληνες bartender, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους cocktail guru της παγκόσμιας bar σκηνής αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς. Επίσης, θα γνωρίσετε περισσότερα από 300 προϊόντα, θα βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, θα παρακολουθήσετε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και θα πάρετε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bar του κόσμου. Καθόλου τυχαίο που συμπεριλαμβάνεται στις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές από διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Διαγωνισμοί και εκδηλώσεις
Στο διήμερο του Athens Bar Show 2016, εκτός από τις γευσιγνωσίες, τις ομιλίες, της παρουσίασης οτιδήποτε καινούργιου σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν μαγνήτη για τους ειδήμονες του χώρου παγκοσμίως. Μία από αυτές και το BACARDΙ Legacy Global Cocktail Competition, που συγκεντρώνει ορισμένους από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου, καλώντας τους να δημιουργήσουν ένα κλασικό cocktail με διάρκεια στο χρόνο. Μη χάσετε ακόμη το διαγωνισμό Plantation Zombie, από το ρούμι Plantation, με θέμα το πασίγνωστο Cocktail Zombie, που θα πραγματοποιηθεί εδώ. Όπως και το διαγωνισμό Speed Battles 1 to 1, όπου barmen και barladies θα «αναμετρηθούν» με βάση έναελληνικό προϊόν που θα αποτελέσει το υποχρεωτικό συστατικό του cocktail.
Άκου τους καλύτερους
Προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο θα μοιραστούν κάποια από τα μυστικά τους και αναφερθούν στις νέες τάσεις, σε αυτά που έρχονται την επόμενη μέρα. Πρόκειται για κάποια από τα κορυφαία ονόματα, όπως:
Tomas Estes, ιδιοκτήτης bar και εστιατορίων εδώ και 37 χρόνια, «εραστής» της τεκίλας και αναγνωρισμένος δύο φορές ως «Ambassador to Europe for Tequila» από το Εθνικό Επιμελητήριο Τεκίλα του Μεξικό. Ο Naren Young, σπουδαίος αρθρογράφος για το φαγητό και το αλκοόλ, βραβευμένος 3 φορές ως ένας από τους 4 καλύτερους δημοσιογράφους του κόσμου που ασχολούνται με το ποτό. Ο Julio Bermejo, δημιουργός του Tommy’s Margarita, beverage manager στο Tommy’s Mexican Restaurant και Tequila expert. Ο Steve Olson, ένας από τους σημαντικότερους ακαδημαϊκούς στο χώρο των αποσταγμάτων και του κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος διδάσκει και φιλοξενείται ως ομιλητής σε κορυφαία πανεπιστήμια. Ο Alex Kratena, ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο σύγχρονο ξενοδοχειακό bartending, προσαρμόζοντάς το στα γευστικά και αισθητικά πρότυπα του 21ου αιώνα. Ο Dushan Zaric, το cocktail mastermind πίσω από τα παγκοσμίου φήμης bars Employees Only και Macao Trading Co στη Νέα Υόρκη. Η Meimi Sanchez, η οποία εργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια για το Havana Club, συνεργαζόμενη με bartenders σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της μοναδικής κληρονομιάς και ταυτότητας της μάρκας. Ο Simone Caporale, ο οποίος ξεκίνησε από το Κόμο της Ιταλίας, γύρισε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει μια άνευ προηγουμένου και απαράμιλλη σειρά από βραβεία και διεθνείς διακρίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.