Θεματα

Pizza Marzano: Kαι όχι μόνο pizza

Στην μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας εγώ είχα καιρό να πάω

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 38
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329220-680774.jpg

Στην μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας εγώ είχα καιρό να πάω. Aν και εσύ το ίδιο, θα εκπλαγείς με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Όχι πως δεν υπάρχουν ακόμη κάποιες από τις παλιές καλές ψησταριές, αλλά ο δρόμος έχει τώρα και τα μοντέρνα εστιατόριά του, και τα sushi bar του, και τα ιταλικά του ristoranti. Ένα από αυτά (τα τελευταία δύο χρόνια) είναι το San Marzano, που τους τελευταίους 2 μήνες μετονομάστηκε σε Pizza Marzano, άλλαξε λίγο το χώρο του προς το πιο ξώχαρο και μοντέρνο, πρόσθεσε ορεκτικά, σαλάτες και grill στις ήδη υπάρχουσες πίτσες και μακαρονικά και μας υποδέχεται πια σε πλήρη ανάπτυξη. Στον αναμορφωμένο λοιπόν χώρο με τα χαρούμενα ροζ, πορτοκαλιά και κίτρινα χρώματα θα έχεις την ευκαιρία να φας απλά, καθημερινά και νόστιμα πιάτα, σαφώς ιταλικής απόκλισης, όπως και μια σειρά από antipasti, δηλαδή τα γνωστά καλά ιταλικά σαλαμάκια και λοιπά αλλαντικά, ιταλικά χοιρομέρια σε συνδυασμό με πεπόνι δροσερό, μοτσαρέλα και ζεστά πιτάκια, ρόκες πράσινες με salciccia (ιταλικό πεντανόστιμο λουκάνικο), σαλάτες δροσερές όσο και πληθωρικές όπως αυτή με τα «φρούτα της θάλασσας» (μύδια, γαρίδες, καβούρια) ή αυτή με τα κομματάκια κοτόπουλου και τις πρασινάδες. Όλο και κάποιο ορεκτικό θα θελήσεις, οπότε μην παραλείψεις αυτό με το κατσικίσιο τυρί που συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδια, πέστο ντομάτας και πέστο τζενοβέζε που πήρα εγώ και έχω να σου πω τα καλύτερα. Θα συνεχίσεις με το βαρύ πυροβολικό της Pizza Marzano, δηλαδή pizza ή pasta, τις οποίες θα βρεις σε πλείστες όσες εκδοχές, τις γνωστές και αγαπημένες σου από πάντα αλλά και άλλες καινούργιες και πρωτότυπες παραλλαγές, όπως η καλτσόνε που δοκίμασα εγώ με σπανάκι, ανθότυρο, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος ή τα fussilli (είδος στριφτού μακαρονικού) με σολομό και σπαράγγια. Aν πάλι θελήσεις να ξεφύγεις λίγο (και συγχρόνως να είσαι πιο κομψός), τότε το grill σε περιμένει με μια σειρά πιάτων από κρέας ή κοτόπουλο με διάφορες σάλτσες που συχνά τις αλλάζουν. Γενικά στο Pizza Marzano, που ανοίγει από νωρίς το μεσημέρι και σερβίρει μέχρι τη μία τη νύχτα, θα φας πολύ νόστιμα, οικεία και καθημερινά, θα πληρώσεις ποσό που πολύ θα το εκτιμήσεις (δηλαδή πλήρες γεύμα με κρασί και γλυκό γύρω στα 25 ευρώ το άτομο), θα συναγελαστείς με τις διπλανές νεανικές παρέες και με τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του Pizza Marzano, και αν σου τύχει να το επισκεφθείς Παρασκευή, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το τρίο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Bασιλάκη σε κομμάτια μελωδικής, ήπιας τζαζ. Άσε που για τη χώνεψη μπορείς να ανεβείς και μέχρι τον πάνω όροφο του καταστήματος, ο οποίος λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με εκθέσεις φωτογραφίας που αλλάζουν συνέχεια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί φωτό γκουρμεδικού χαρακτήρα, αυτές του γνωστού από την τηλεόραση Aλέξανδρου Παπανδρέου και του συνεργάτη του Παναγιώτη Mπελτζινίτη.

(το ’ξερες ότι είναι μέρος μεγάλης διεθνούς αλυσίδας με καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Bαρκελώνη, Xονγκ Kονγκ, Tόκιο, Mανίλα, Nτουμπάι;)

Pizza Marzano: Kωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα, 210 9861.124 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.