- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στην μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας εγώ είχα καιρό να πάω. Aν και εσύ το ίδιο, θα εκπλαγείς με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Όχι πως δεν υπάρχουν ακόμη κάποιες από τις παλιές καλές ψησταριές, αλλά ο δρόμος έχει τώρα και τα μοντέρνα εστιατόριά του, και τα sushi bar του, και τα ιταλικά του ristoranti. Ένα από αυτά (τα τελευταία δύο χρόνια) είναι το San Marzano, που τους τελευταίους 2 μήνες μετονομάστηκε σε Pizza Marzano, άλλαξε λίγο το χώρο του προς το πιο ξώχαρο και μοντέρνο, πρόσθεσε ορεκτικά, σαλάτες και grill στις ήδη υπάρχουσες πίτσες και μακαρονικά και μας υποδέχεται πια σε πλήρη ανάπτυξη. Στον αναμορφωμένο λοιπόν χώρο με τα χαρούμενα ροζ, πορτοκαλιά και κίτρινα χρώματα θα έχεις την ευκαιρία να φας απλά, καθημερινά και νόστιμα πιάτα, σαφώς ιταλικής απόκλισης, όπως και μια σειρά από antipasti, δηλαδή τα γνωστά καλά ιταλικά σαλαμάκια και λοιπά αλλαντικά, ιταλικά χοιρομέρια σε συνδυασμό με πεπόνι δροσερό, μοτσαρέλα και ζεστά πιτάκια, ρόκες πράσινες με salciccia (ιταλικό πεντανόστιμο λουκάνικο), σαλάτες δροσερές όσο και πληθωρικές όπως αυτή με τα «φρούτα της θάλασσας» (μύδια, γαρίδες, καβούρια) ή αυτή με τα κομματάκια κοτόπουλου και τις πρασινάδες. Όλο και κάποιο ορεκτικό θα θελήσεις, οπότε μην παραλείψεις αυτό με το κατσικίσιο τυρί που συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδια, πέστο ντομάτας και πέστο τζενοβέζε που πήρα εγώ και έχω να σου πω τα καλύτερα. Θα συνεχίσεις με το βαρύ πυροβολικό της Pizza Marzano, δηλαδή pizza ή pasta, τις οποίες θα βρεις σε πλείστες όσες εκδοχές, τις γνωστές και αγαπημένες σου από πάντα αλλά και άλλες καινούργιες και πρωτότυπες παραλλαγές, όπως η καλτσόνε που δοκίμασα εγώ με σπανάκι, ανθότυρο, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος ή τα fussilli (είδος στριφτού μακαρονικού) με σολομό και σπαράγγια. Aν πάλι θελήσεις να ξεφύγεις λίγο (και συγχρόνως να είσαι πιο κομψός), τότε το grill σε περιμένει με μια σειρά πιάτων από κρέας ή κοτόπουλο με διάφορες σάλτσες που συχνά τις αλλάζουν. Γενικά στο Pizza Marzano, που ανοίγει από νωρίς το μεσημέρι και σερβίρει μέχρι τη μία τη νύχτα, θα φας πολύ νόστιμα, οικεία και καθημερινά, θα πληρώσεις ποσό που πολύ θα το εκτιμήσεις (δηλαδή πλήρες γεύμα με κρασί και γλυκό γύρω στα 25 ευρώ το άτομο), θα συναγελαστείς με τις διπλανές νεανικές παρέες και με τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του Pizza Marzano, και αν σου τύχει να το επισκεφθείς Παρασκευή, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το τρίο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Bασιλάκη σε κομμάτια μελωδικής, ήπιας τζαζ. Άσε που για τη χώνεψη μπορείς να ανεβείς και μέχρι τον πάνω όροφο του καταστήματος, ο οποίος λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με εκθέσεις φωτογραφίας που αλλάζουν συνέχεια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί φωτό γκουρμεδικού χαρακτήρα, αυτές του γνωστού από την τηλεόραση Aλέξανδρου Παπανδρέου και του συνεργάτη του Παναγιώτη Mπελτζινίτη.
(το ’ξερες ότι είναι μέρος μεγάλης διεθνούς αλυσίδας με καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Bαρκελώνη, Xονγκ Kονγκ, Tόκιο, Mανίλα, Nτουμπάι;)
Pizza Marzano: Kωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα, 210 9861.124
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.