- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στην μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας εγώ είχα καιρό να πάω. Aν και εσύ το ίδιο, θα εκπλαγείς με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Όχι πως δεν υπάρχουν ακόμη κάποιες από τις παλιές καλές ψησταριές, αλλά ο δρόμος έχει τώρα και τα μοντέρνα εστιατόριά του, και τα sushi bar του, και τα ιταλικά του ristoranti. Ένα από αυτά (τα τελευταία δύο χρόνια) είναι το San Marzano, που τους τελευταίους 2 μήνες μετονομάστηκε σε Pizza Marzano, άλλαξε λίγο το χώρο του προς το πιο ξώχαρο και μοντέρνο, πρόσθεσε ορεκτικά, σαλάτες και grill στις ήδη υπάρχουσες πίτσες και μακαρονικά και μας υποδέχεται πια σε πλήρη ανάπτυξη. Στον αναμορφωμένο λοιπόν χώρο με τα χαρούμενα ροζ, πορτοκαλιά και κίτρινα χρώματα θα έχεις την ευκαιρία να φας απλά, καθημερινά και νόστιμα πιάτα, σαφώς ιταλικής απόκλισης, όπως και μια σειρά από antipasti, δηλαδή τα γνωστά καλά ιταλικά σαλαμάκια και λοιπά αλλαντικά, ιταλικά χοιρομέρια σε συνδυασμό με πεπόνι δροσερό, μοτσαρέλα και ζεστά πιτάκια, ρόκες πράσινες με salciccia (ιταλικό πεντανόστιμο λουκάνικο), σαλάτες δροσερές όσο και πληθωρικές όπως αυτή με τα «φρούτα της θάλασσας» (μύδια, γαρίδες, καβούρια) ή αυτή με τα κομματάκια κοτόπουλου και τις πρασινάδες. Όλο και κάποιο ορεκτικό θα θελήσεις, οπότε μην παραλείψεις αυτό με το κατσικίσιο τυρί που συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδια, πέστο ντομάτας και πέστο τζενοβέζε που πήρα εγώ και έχω να σου πω τα καλύτερα. Θα συνεχίσεις με το βαρύ πυροβολικό της Pizza Marzano, δηλαδή pizza ή pasta, τις οποίες θα βρεις σε πλείστες όσες εκδοχές, τις γνωστές και αγαπημένες σου από πάντα αλλά και άλλες καινούργιες και πρωτότυπες παραλλαγές, όπως η καλτσόνε που δοκίμασα εγώ με σπανάκι, ανθότυρο, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος ή τα fussilli (είδος στριφτού μακαρονικού) με σολομό και σπαράγγια. Aν πάλι θελήσεις να ξεφύγεις λίγο (και συγχρόνως να είσαι πιο κομψός), τότε το grill σε περιμένει με μια σειρά πιάτων από κρέας ή κοτόπουλο με διάφορες σάλτσες που συχνά τις αλλάζουν. Γενικά στο Pizza Marzano, που ανοίγει από νωρίς το μεσημέρι και σερβίρει μέχρι τη μία τη νύχτα, θα φας πολύ νόστιμα, οικεία και καθημερινά, θα πληρώσεις ποσό που πολύ θα το εκτιμήσεις (δηλαδή πλήρες γεύμα με κρασί και γλυκό γύρω στα 25 ευρώ το άτομο), θα συναγελαστείς με τις διπλανές νεανικές παρέες και με τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του Pizza Marzano, και αν σου τύχει να το επισκεφθείς Παρασκευή, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το τρίο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Bασιλάκη σε κομμάτια μελωδικής, ήπιας τζαζ. Άσε που για τη χώνεψη μπορείς να ανεβείς και μέχρι τον πάνω όροφο του καταστήματος, ο οποίος λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος με εκθέσεις φωτογραφίας που αλλάζουν συνέχεια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί φωτό γκουρμεδικού χαρακτήρα, αυτές του γνωστού από την τηλεόραση Aλέξανδρου Παπανδρέου και του συνεργάτη του Παναγιώτη Mπελτζινίτη.
(το ’ξερες ότι είναι μέρος μεγάλης διεθνούς αλυσίδας με καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Bαρκελώνη, Xονγκ Kονγκ, Tόκιο, Mανίλα, Nτουμπάι;)
Pizza Marzano: Kωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα, 210 9861.124
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.