- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Πώς κάνεις τις γεύσεις…λέξεις;
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![328325-678557.jpg 328325-678557.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/10/21/328325-678557.jpg)
Ζούμε σε μια εποχή που αγαπάει το φαγητό περισσότερο από ποτέ. Ή –πιο σωστά- το δείχνει αλλά και γράφει γι αυτό περισσότερο από ποτέ. Όπου και να πέσει το μάτι σου βλέπεις συνταγές, διαβάζεις κριτικές, θαυμάζεις φωτογραφίες και βίντεο λαχταριστών πιάτων. Οι σεφ σήμερα είναι κάτι σαν ροκ σταρ. Και το θέμα του φαγητού είναι πια τόσο καυτό όσο και το ίδιο το πιάτο. Ο καθένας έχει να πει ή να γράψει την άποψή του για αυτό. Το θέμα είναι πώς τη γράφει. Ποιο είναι το σημείο εκείνο που οι γεύσεις γίνονται λέξεις;
Αν σε ενδιαφέρει το φαγητό και σου αρέσει να γράφεις, ίσως έχεις σκεφτεί ήδη να κάνεις το επόμενο βήμα. Ένα σεμινάριο για τη γραφή της γεύσης, από έναν άνθρωπο ειδικό πάνω στο θέμα αυτό. Η Νανά Δαρειώτη δημοσιογράφος (που διαβάζεις τα θέματά της και στην Athens Voice), ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας με μεγάλη εμπειρία σε γαστρονομικές εκδόσεις ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων για το food writing-food blogging και σε μαθαίνει να γράφεις ιστορίες γεμάτες αρώματα, χαρακτήρα, αλλά και σωστές πληροφορίες.
Όπως λέει η ίδια «η γραφή της γεύσης, άρα το κείμενο για το φαγητό και τη γαστρονομία, είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και γι’ αυτό πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Για να είναι απολαυστική οφείλει να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, μια και σε όλες απευθύνεται, και για να το πετύχει χρειάζεται τις δικές της λέξεις, τη δική της γραμματική και ένα αλλιώτικο ίσως συντακτικό, που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει και εικόνα».
Το σεμινάριο ωστόσο δεν απευθύνεται μόνο σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να μιλήσουν (και να γράψουν) για τη γεύση. Στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων θα μάθεις πώς να κάνεις το blog σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, πώς να γράφεις ενδιαφέρουσες ιστορίες και μια καλή εισαγωγή, απαραίτητη για να διαβάσει κανείς ολόκληρο το κείμενο. Αλλά και πώς να κάνεις τον αναγνώστη συμμέτοχο, πώς να συνδέσεις τη συνταγή με ιστορίες σχετικές και, το κυριότερο, πώς να δημιουργήσεις μια ιστορία με σωστή δομημένη αφήγηση.
Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η καθεμία και θα περιλαμβάνει γραπτές ασκήσεις, αναγνώσεις, συζητήσεις και πρακτική εξάσκηση.
Info: Το πρόγραμμα μαθημάτων διεξάγεται στα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center& Cookery Club (www.mathimatamageirikis.gr). Κόστος: €250. Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο 210 9882378. Για ηλεκτρονικές κρατήσεις πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.