- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Ένα ελληνικό εστιατόριο στα καλύτερα του κόσμου
Οι δημοσιογράφοι σύσσωμοι γράφουν για την εξαιρετική κουζίνα του Funky Gourmet, για τους ταλαντούχους σεφ-ιδιοκτήτες του, τον Νίκο Ρούσσο και τη Γεωργιάννα Χειλιαδάκη, για την απόλυτη εμπειρία υψηλής γαστρονομίας που μπορεί κάποιος να ζήσει εδώ. Έχει όμως μεγαλύτερη βαρύτητα όταν οι έπαινοι αυτοί έρχονται κατευθείαν από τους ίδιους τους πελάτες.
Φέτος είναι η 4η χρονιά που το Funky Gourmet κερδίζει τη θέση του στη λίστα του Trip Advisor με τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου όλου. Συγκεκριμένα κατέλαβε τη 12η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης και την 16η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Το Funky Gourmet απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2012 (τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του), ενώ το 2014 κατέκτησε και το δεύτερο αστέρι Michelin. Πάντα επιτυχίες!
*Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης εδώ και τη λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.