Ο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» (ο ελεύθερος κοινωνικός χωρός που έχουν δημιουργήσει οι Πετρουπολιώτες στη γειτονιά τους) διοργανώνει εδώ και καιρό κυριακάτικα…bazaar (να τα πούμε;) προιόντων – μέλι, ρύζι, πατάτες, αλεύρι- τα οποία το κοινό αγοράζει χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντων, μια παρεμβολή που φέρνει δηλαδή την πατατούλα π.χ στα χεράκια μας πολύ….καυτή.
Aφού λοιπόν οι άνθρωποι του χώρου είδαν ότι η δράση τους σημειώνει τεράστια επιτύχια αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Πανελλήνιο Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες – Πρωτοβουλία Πολιτών Πετρούπολης». Τα νούμερα των παραγγελιών είναι ενδεικτικά για αυτήν τους την απόφαση αν σκεφτούμε ότι στις 12/12/2012 διατέθηκαν 16 τόνοι αλευριού και 4 τόνοι μελιού μέσα από περισσότερες από 1000 παραγγελίες από όλο το λεκανοπέδιο. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι Πετρουπολιώτες ήρθαν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς έτσι ώστε να γίνονται δωρέες σε άπορες οικογένειες- την τελευταία φορά χαρίστηκαν 400 κιλά αλεύρι και 76 κιλά μέλι.
Τώρα, ακονίζουμε τα πηρούνια μας και γυαλίζουμε τα πιάτα μας για να υποδεχθούν το ρύζι Χαλάστρας- νοστιμότατο κι εκλεκτότατο, το καλύτερο ελληνικό ρύζι από την Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές διάθεσης έχουν ως εξής: για ρύζι καρολίνα και καστανό €5 τα 5 κιλά και για ρύζι κίτρινο, γλασέ και νυχάκι €5 τα €5,5 κιλά.
Οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά στο: www.spame-petroupoli.gr και στο χώρο του Βοτανικού Κήπου (στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) το Σάββατο 12/1 και την Κυριακή 13/1 από τις 10:00-14:00. Η διανομή του ρυζιού θα γίνει πάλι στο Βοτανικό την Κυριακή 20/1 στο πάρκινκ του Θεάτρου Πέτρας (προσοχή η διάθεση γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας).
Παράλληλα, οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων – Περιστέρι, Χαιδάρι, Καματερό κ.τ.λ- ας έχουν υπόψη τους ότι ο Βοτανικός μπαίνει στο 2013 πολύ δυναμικά με πλήθος εργαστηρίων, σεμιναρίων- μαθημάτων (ελεύεθερο σχέιο, κινησεολογία, γερμανικά, θέατρο, πλέξιμο κ.α) πάντα με ελεύθερη είσοδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.