Θεματα

Rock the gourmet στο Κολωνάκι!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327328-676336.jpg

Ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του παραμένουν σε ετοιμότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν νέα πιάτα, και για την σεζόν που ξεκινάει παρουσιάζουν ένα μενού Degustation, μπουκιά και συχώριο.

Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα

Το “Rock the Gourmet” είναι ένα μενού πέντε πιάτων που σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις μια χαρακτηριστική γεύση του εστιατορίου με €35/άτομο. Ξεκινάει με tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια «τουρσί», συνεχίζει με τον δροσερό λωτό με βαλεριάνα, μαγιονέζα yuzu και τηγανητό κρεμμύδι, κάνει δυναμικό πέρασμα στα κυρίως με φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα. Εδώ κάνει ένα διάλειμμα με σορμπέ λάιμ για να καθαρίσει τον ουρανίσκο σου και έπειτα φτάνει στην κορύφωση με την εκπληκτική αρνίσια σπάλα, την αρωματισμένη με κάρδαμο, κρέμα πολέντας, κοκάρια γλασέ και μαύρο σκόρδο. Το τέλος έχει τη γλύκα του μπακλαβά με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ.

Αρνίσια σπάλα αρωματισμένη με κάρδαμο, κρέμα πολέντας, κοκάρια γλασέ και μαύρο σκόρδο

Η κάρτα του εστιατορίου κρατάει και τα πιάτα που ξεχώρισαν τον περσινό χειμώνα όπως τη μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι ή τον τέλειο κρασάτο κόκορα σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου (από τα καλύτερα πιάτα που δοκίμασα πέρυσι). Παράλληλα όμως ο σεφ επανέρχεται με κάποιες καινούργιες προτάσεις όπως την ψητή μελιτζάνα miso με γλυκό τσίλι, σουσάμι και μαϊντανό, τον «λαχανοντολμά» πάπιας με kale και foie gras ή τη σφαίρα από passion fruit με μαρέγκα, γάλα καρύδας και μέλι.

Tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια «τουρσί»

Το καλύτερο το κρατάω για το τέλος και συγκεκριμένα για το τέλος κάθε δεύτερης Πέμπτης του μήνα, όταν το ωραίο εστιατόριο της οδού Υψηλάντου θα μαγεύεται από τις μελωδίες τις live jazz. Ντεμπούτο αυτή την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου με το jazz τρίο των Manouchedrome, ακολουθούν αντίστοιχα σχήματα τις Πέμπτες που έπονται.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737, www.simul.gr, Καθημερινά 18.00-24.00, Κυριακή κλειστά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.