Θεματα

Η Κέρκυρα στον αφρό της μπίρας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327054-675541.jpg

Έχεις πολλούς λόγους να ξεκλέψεις ένα τριήμερο για να βρεθείς στην Κέρκυρα (και) εκτός τουριστικής σεζόν και αν είσαι λάτρης της μπίρας, έχεις ακόμη έναν. Το «Corfu Beer Festival», είναι ένα 5ήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και χειροποίητης μπίρας με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος.

Μετά από τη συνάντηση της Κέρκυρας με τη Βαυαρία στο «Corfu meets Bavaria» (2013) και τη Μεγάλη Βρετανία στο «Corfu meets UK» (2014) ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο συναπάντημα με τη γειτονική (και λατρεμένη) Ιταλία. Όσοι βρεθούν στο Corfu meets Italy, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, μουσικής και τεχνογνωσίας, που δεν έχει τελειωμό!

Η Corfu Beer, η αγαπημένη όσο και βραβευμένη μπίρα των Κερκυραίων ήδη φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της 4 από τα καλύτερα ζυθοποιία της Ιταλίας (Birrificio Rurale, Birra del Borgo, Birrificio Lambrate, και No Tomorrow Craft Beer), με τα οποία έχουν από κοινού δημιουργήσει χειροποίητες μπίρες με πρωτότυπες γεύσεις, αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης 2 πανελλήνιοι διαγωνισμοί: ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Young Bartender και ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Home Brewing.

Επειδή όμως από τη μία η μπίρα τον θέλει τον μεζέ της και από την άλλη πρόκειται για την ένωση δύο χωρών με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν 4 εστιατόρια, που θα προσφέρουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία, όπως επίσης και ένας εκθεσιακός χώρος με τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα Ιονίων Νήσων.

Info: Το Corfu Beer Festival θα πραγματοποιηθεί στον Αρίλλα της Κέρκυρας, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Corfu Beer. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Corfiot Actions με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας, την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Αρίλλα, ενώ βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Ιταλικού Προξενείου στην Κέρκυρα και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.