Θεματα

Ένας καφές να τον πιεις στο χωνάκι

Έχεις μόνο 10 λεπτά για να τον απολαύσεις!

112719-625369.jpg
Δανάη Καμζόλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326994-675387.jpg

Ο καφές, το παγωτό και η σοκολάτα είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τον άνθρωπο. Έτσι ο νοτιοαφρικάνικης καταγωγής barista Dayne Levinrad, όταν γύρισε στο Γιοχάνεσμπουργκ μετά από 4 χρόνια απουσίας, σκέφτηκε να συνδυάσει αυτές τις γεύσεις δημιουργώντας το #coffeeinacone φέρνοντας την καινοτομία και τον ενθουσιασμό στη βιομηχανία του καφέ.

Το #coffeeinacone είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Καφές, καπουτσίνο ή εσπρέσο, μέσα σε ένα χωνάκι παγωτού επικαλυμμένο με σοκολάτα. Αρχικά διαπίστωσαν ότι οι συνηθισμένοι κώνοι θα ήταν μια καταστροφή γι' αυτό θα έπρεπε να είναι εφευρετικοί. Η σκέψη του Dayne Levinrad ήταν να κάνουν τους δικούς τους κώνους και να χρησιμοποιούν τέσσερα στρώματα σοκολάτας για να ενισχυθούν, προσθέτοντας διαφορετικές ποσότητες κακάο σε κάθε στρώμα της επικάλυψης έτσι ώστε να γίνει «στεγανό» και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία του καφέ.

Όμως, ακόμα κι έτσι, ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι πελάτες έχουν μόνο 10 λεπτά για να απολαύσουν.

Ο Dayne Levinrad ισχυρίζεται ότι η καινοτομία του είναι ο πιο «instagrammed» καφέ στον κόσμο με πάνω από 1 εκατομμύριο εικόνες #coffeeinacone.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Grind Coffee Company (@thegrindza) στις Μάι 14, 2016, 11:14μμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Grind Coffee Company (@thegrindza) στις Ιούλ 14, 2016, 6:19πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Grind Coffee Company (@thegrindza) στις Μάρ 21, 2016, 10:18μμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Grind Coffee Company (@thegrindza) στις Φεβ 7, 2016, 8:41μμ PST

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Three Foodie Sisters Australia (@spoonfulofsisters) στις Σεπ 5, 2016, 11:17μμ PDT

Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.