- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η παέγια του Τζέιμι Όλιβερ ένωσε όλη την Ισπανία εναντίον του (εικόνες)
Χαμός στο Twitter με ατάκες: «Τι είναι αυτό το βδέλυγμα;», «Βγάλε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες»
Η κουρασμένη και αρκετά διχασμένη από τις αλλεπάλληλες εκλογικές δοκιμασίες χωρίς αποτέλεσμα κοινωνία της Ισπανίας είναι για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες ενωμένη σαν μια γροθιά απέναντι στον κοινό εχθρό: τον «γυμνό σεφ» Τζέιμι Όλιβερ.
Ο διάσημος Βρετανός σεφ και φιλάνθρωπος ανέβασε στο διαδίκτυο τη δική του εκδοχή της παραδοσιακής παέγια λέγοντας: «Μια καλή πάεγια είναι η επιτομή του καλού ισπανικού φαγητού. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή με μπουτάκια κοτόπουλου και τσορίθο». Τι το ήθελε το πικάντικο λουκάνικο; Αυτή η πινελιά του Τζέιμι Όλιβερ εξόργισε τους Ισπανούς στο Twitter για το παραδοσιακό πιάτο της Βαλένθια.
«Αυτό δεν είναι πάεγια. Είναι βδέλυγμα», έγραψε ένα χρήστης. «Βγάλε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Πρώτη ειδοποίηση», έγραψε άλλος Ισπανός. «Σε παρακαλώ σβήσε τη συνταγή και ζητά μας συγγνώμη γονατιστός, φιλώντας μας τα πόδια», ενώ άλλοι προέτρεψαν τον Βρετανό σεφ να μην μπαίνει σε ξένα χωράφια διότι θα «κάνουμε fish & chips με μελιτζάνες και πάπια».
Ο Όλιβερ δεν είναι ο πρώτος Βρετανός σεφ που κατηγορείται για το «μπαστάρδεμα» της παέγια. Προσφάτως ο τηλεσέφ, Γκόρντον Ράμσεϊ, δέχθηκε τα πυρά πολλών επειδή πρόσθεσε τσίλι στην παραδοσιακή συνταγή της Βαλένθια που γίνεται με ρύζι, κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά και φασόλια. Οι ντόπιοι μάλιστα λένε ότι το μυστικό βρίσκεται στο βαλενθιάνικο νερό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.