- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Οι Κυριακές με jazz και brunch επιστρέφουν στη Σκουφά
Η σεζόν ξεκινάει και μαζί επιστρέφουν τα επιτυχημένα και ζωηρά κυριακάτικα brunch του It. Αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ετοιμάζεται το πρώτο, οι καινούργιες προτάσεις είναι πολλές και ακούγονται όλες ενδιαφέρουσες...
Πρωταγωνιστής σε πολλές επιλογές της κουζίνας το αυγό: ομελέτα, σκράμπλ, μάτια ή ποσέ, συνοδεύει burger –το burger γαλοπούλας αξίζει δοκιμή-, νοστιμεύει σαλάτες, δίνει νόημα σε μια σωστή καρμπονάρα. Δημοφιλής επιλογή και το Sunday Club, δηλαδή λαχταριστά αυγά μάτια μαζί με μοτσαρέλα, προσούτο και λάδι τρούφας. Ο σεφ του μαγαζιού, Ηλίας Σταυρόπουλος μας αποκαλύπτει ακόμα ένα χιτ που θα παίξει πολύ αυτόν τον χειμώνα: Αυγά ποσέ σε ασιάτικα ψωμάκια με κατσικίσιο τυρί και κρέμα κολοκύθας.
Είναι κι αλλά που μας «χαϊδολογάνε» στο It τα κυριακάτικα μεσημέρια. Το σαξόφωνο του Δημήτρη Τσάκα και το κουαρτέτο μουσικών του θα γεμίζουν τον χώρο με jazz συνθέσεις, ενώ στο μπαρ πειραματικές συνθέσεις άλλου είδους απευθύνονται σε όσους αποφασίσουν να αρχίσουν τα κοκτέιλ από νωρίς.
Σταθερή αξία το Bloody Mary με την υπογραφή του μαγαζιού, αρωματισμένο με δενδρολίβανο και αγγούρι. Οι μέχρι και στα ποτά γλυκατζήδες θα ικανοποιηθούν με τα Lemon Pie και Summer Bliss (gin με άρωμα λεβάντας, μαρμελάδα σύκο και lavender bitters). Για αυτούς που αγαπούν το ελαφρά πικάντικο υπάρχει η νέα, προκλητική Margarita με τσίλι, αρωματισμένη αγαύη, δεντρολίβανο, πίκλα και bitters από πορτοκάλι και βασιλικό.
Συμβουλή: το εστιατόριο μαζεύει κόσμο από παντου, κάνε κράτηση.
Info: IT restaurant, 12.00 – 18.00, bar 12.00 - 19.00, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103631827 & 2103635773, www.facebook.com/ITkolonaki
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.