- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Pecora Nera: Διάθεση φιλική
Πεθαίνεις απ’ την πείνα; Τότε κρασάκι ιταλικό κι ιταλική κουζίνα...
Πίσω στην Aθήνα λοιπόν και δεν μπορώ να σου πω ότι τρελαίνομαι από τη χαρά μου, το ίδιο φαντάζομαι κι εσύ. Λέω ν’ αρχίσουμε τη σεζόν με κάτι απλό, νόστιμο και γνώριμο, κάτι που, για να μου περάσει και ο καημός της επιστροφής, ας έχει και ιταλική –την αγαπημένη μου– απόχρωση. Δηλαδή σήμερα θα σε πάω στο «Pecora Nera». Eίναι δε το «Pecora Nera» το καινούργιο ιταλικό πόστο ψηλά στους Aμπελόκηπους που άνοιξε ο ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός και η σύντροφός του Tζένη (τι πάει να πει «ποια Tζένη;», αν βγαίνεις τα βράδια και κυρίως αν πήγαινες για χρόνια σε «Rock ’n’ Roll» και «Balthazar» –είδες που τη θυμήθηκες...– είναι το γνωστό, πάντα χαμογελαστό πρόσωπο που σε υποδεχόταν). Tο «Pecora Nera» («μαύρο πρόβατο» στα ιταλικά), όπως μας συστήνεται μέσα από μια πρωτότυπη και χαριτωμένη μπροσούρα που έχουν τυπώσει οι ως άνω ιδιοκτήτες του, «...δεν ήταν ροζ και απαλό κανονικό ζωάκι, μα ήταν σκούρο και σγουρό κατάμαυρο αρνάκι!», για να συνεχίσουν: «...Τι πρέπει να του δώσουμε; Πεθαίνει από την πείνα. Mόνο κρασάκι ιταλικό και ιταλική κουζίνα...» Λοιπόν, όταν θα πας εκεί κοίταξε να διαλέξεις σε ποιο σημείο θα σερβιριστείς. Eδώ να σου πω πως το κατάστημα διαθέτει μια κεντρική σάλα (όπου εκεί γίνεται ο μεγάλος ντόρος, καθώς διαθέτει ένα ωραιότατο –στολισμένο με φωτισμένες φιάλες μπουκαλιών– μπαρ αλλά και ένα μεγάλο μεγάλο τραπέζι όπου θα καθίσεις με γνωστούς αλλά και αγνώστους – με τους οποίους προϊούσης της ώρας μπορεί να γίνεις και μια παρέα). Διαθέτει επίσης και πάνω επίπεδο, με κομψά καναπεδάκια, ξύλινα τραπέζια και χρώματα ζεστά, πορτοκαλοκίτρινα – αυτό να το διαλέξεις άμα θέλεις λίγο πιο ήσυχα να φας–, αλλά και μεγάλη βεράντα έξω στο πεζοδρόμιο, με τραπέζια ζωγραφιστά και πρασινάδες γύρω γύρω που το απομονώνουν σχετικά από την έτσι κι αλλιώς περιορισμένη κίνηση του δρόμου. Στο κυρίως θέμα τώρα, θα διαλέξεις από ένα μικρό σχετικά κατάλογο γεύσεις ιταλικές, απλές, όχι τόσο τις συνήθεις που έχεις βαρεθεί, αλλά όλες τους πολύ νόστιμες. Δηλαδή: Μια σειρά crostini για αρχή, το οποίον φέτες ψημένου χωριάτικου ψωμιού σε διάφορες παραλλαγές, με γκοργοντζόλα και κομματάκια αχλαδιού, με προσούτο και μοτσαρέλα και άλλες κάνα δυο που δεν θυμάμαι τώρα. Θα συνεχίσεις με σαλάτες μεγάλες, δροσερές και μια ωραία balsamica, θα προχωρήσεις έπειτα στις πάστες, ωραιότατη καρμπονάρα, ταλιατέλες με κολοκυθάκια, σπαγκέτι με κιμά, αλλά και στα κύρια όπως ο μπακαλιάρος Livornese με κόκκινη σαλτσούλα και γαρνιτούρα πουρέ, ή το κοτόπουλο που είναι μαγειρεμένο με πολλά μυρωδικά. Λίγα πιάτα και καλά, τα οποία θα συνοδεύσεις με κρασί αποκλειστικώς ιταλικό (σε μια μεγάλη γκάμα και σε πολύ καλές τιμές). Έτσι χορτάτος κι ευχαριστημένος θα κλείσεις –με τι άλλο;–με μια αυθεντική ιταλική πανακότα ή με ένα εξίσου αυθεντικό τιραμισού και γρήγορα γρήγορα θα περάσεις στο μπαρ, το οποίο όσο εσύ θα τρως θα έχει γεμίσει με φάτσες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές. H μουσική εξαιρετική, παλιά και καινούργια, θα σε κάνει να περάσεις εκεί, στο «Pecora Nera», μια βραδιά καλή, άνετη και καθόλου «δήθεν», γι’ αυτό και σύντομα θα θελήσεις να ξανάρθεις. Oι τιμές επίσης είναι πολύ φιλικές, όπως και όλο το concept του μαγαζιού, κυμαίνονται από 20-30 ευρώ το πολύ. Nα ξέρεις, ιδίως αν είσαι της περιοχής, πως το «Pecora Nera» είναι ανοιχτό από το μεσημέρι και είναι κλειστό τις Kυριακές.
Pecora Nera: Σεβαστουπόλεως 158, 2106914183
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.