Pecora Nera: Διάθεση φιλική
Πεθαίνεις απ’ την πείνα; Τότε κρασάκι ιταλικό κι ιταλική κουζίνα...
![326148-673148.jpg 326148-673148.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2004/09/01/326148-673148.jpg)
Πίσω στην Aθήνα λοιπόν και δεν μπορώ να σου πω ότι τρελαίνομαι από τη χαρά μου, το ίδιο φαντάζομαι κι εσύ. Λέω ν’ αρχίσουμε τη σεζόν με κάτι απλό, νόστιμο και γνώριμο, κάτι που, για να μου περάσει και ο καημός της επιστροφής, ας έχει και ιταλική –την αγαπημένη μου– απόχρωση. Δηλαδή σήμερα θα σε πάω στο «Pecora Nera». Eίναι δε το «Pecora Nera» το καινούργιο ιταλικό πόστο ψηλά στους Aμπελόκηπους που άνοιξε ο ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός και η σύντροφός του Tζένη (τι πάει να πει «ποια Tζένη;», αν βγαίνεις τα βράδια και κυρίως αν πήγαινες για χρόνια σε «Rock ’n’ Roll» και «Balthazar» –είδες που τη θυμήθηκες...– είναι το γνωστό, πάντα χαμογελαστό πρόσωπο που σε υποδεχόταν). Tο «Pecora Nera» («μαύρο πρόβατο» στα ιταλικά), όπως μας συστήνεται μέσα από μια πρωτότυπη και χαριτωμένη μπροσούρα που έχουν τυπώσει οι ως άνω ιδιοκτήτες του, «...δεν ήταν ροζ και απαλό κανονικό ζωάκι, μα ήταν σκούρο και σγουρό κατάμαυρο αρνάκι!», για να συνεχίσουν: «...Τι πρέπει να του δώσουμε; Πεθαίνει από την πείνα. Mόνο κρασάκι ιταλικό και ιταλική κουζίνα...» Λοιπόν, όταν θα πας εκεί κοίταξε να διαλέξεις σε ποιο σημείο θα σερβιριστείς. Eδώ να σου πω πως το κατάστημα διαθέτει μια κεντρική σάλα (όπου εκεί γίνεται ο μεγάλος ντόρος, καθώς διαθέτει ένα ωραιότατο –στολισμένο με φωτισμένες φιάλες μπουκαλιών– μπαρ αλλά και ένα μεγάλο μεγάλο τραπέζι όπου θα καθίσεις με γνωστούς αλλά και αγνώστους – με τους οποίους προϊούσης της ώρας μπορεί να γίνεις και μια παρέα). Διαθέτει επίσης και πάνω επίπεδο, με κομψά καναπεδάκια, ξύλινα τραπέζια και χρώματα ζεστά, πορτοκαλοκίτρινα – αυτό να το διαλέξεις άμα θέλεις λίγο πιο ήσυχα να φας–, αλλά και μεγάλη βεράντα έξω στο πεζοδρόμιο, με τραπέζια ζωγραφιστά και πρασινάδες γύρω γύρω που το απομονώνουν σχετικά από την έτσι κι αλλιώς περιορισμένη κίνηση του δρόμου. Στο κυρίως θέμα τώρα, θα διαλέξεις από ένα μικρό σχετικά κατάλογο γεύσεις ιταλικές, απλές, όχι τόσο τις συνήθεις που έχεις βαρεθεί, αλλά όλες τους πολύ νόστιμες. Δηλαδή: Μια σειρά crostini για αρχή, το οποίον φέτες ψημένου χωριάτικου ψωμιού σε διάφορες παραλλαγές, με γκοργοντζόλα και κομματάκια αχλαδιού, με προσούτο και μοτσαρέλα και άλλες κάνα δυο που δεν θυμάμαι τώρα. Θα συνεχίσεις με σαλάτες μεγάλες, δροσερές και μια ωραία balsamica, θα προχωρήσεις έπειτα στις πάστες, ωραιότατη καρμπονάρα, ταλιατέλες με κολοκυθάκια, σπαγκέτι με κιμά, αλλά και στα κύρια όπως ο μπακαλιάρος Livornese με κόκκινη σαλτσούλα και γαρνιτούρα πουρέ, ή το κοτόπουλο που είναι μαγειρεμένο με πολλά μυρωδικά. Λίγα πιάτα και καλά, τα οποία θα συνοδεύσεις με κρασί αποκλειστικώς ιταλικό (σε μια μεγάλη γκάμα και σε πολύ καλές τιμές). Έτσι χορτάτος κι ευχαριστημένος θα κλείσεις –με τι άλλο;–με μια αυθεντική ιταλική πανακότα ή με ένα εξίσου αυθεντικό τιραμισού και γρήγορα γρήγορα θα περάσεις στο μπαρ, το οποίο όσο εσύ θα τρως θα έχει γεμίσει με φάτσες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές. H μουσική εξαιρετική, παλιά και καινούργια, θα σε κάνει να περάσεις εκεί, στο «Pecora Nera», μια βραδιά καλή, άνετη και καθόλου «δήθεν», γι’ αυτό και σύντομα θα θελήσεις να ξανάρθεις. Oι τιμές επίσης είναι πολύ φιλικές, όπως και όλο το concept του μαγαζιού, κυμαίνονται από 20-30 ευρώ το πολύ. Nα ξέρεις, ιδίως αν είσαι της περιοχής, πως το «Pecora Nera» είναι ανοιχτό από το μεσημέρι και είναι κλειστό τις Kυριακές.
Pecora Nera: Σεβαστουπόλεως 158, 2106914183
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.