- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Θραύση ο Σκαρμούτσος στη Θεσσαλονίκη!
Ο πιο ροκ εν ρολ έλληνας μάγειρας στην πιο ροκ εν ρολ πόλη της Ελλάδας
Αυτόν το χειμώνα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κινδυνεύει να πάθει τζετ λανγκ: στην Αθήνα για το “Master Chef”, στη Θεσσαλονίκη για το «ΕΡΓΟΝ 2». «Πάνω κάτω, κάτω πάνω, Δημήτρη, να ένα αεροπλάνο», άδουν οι φανατικοί του στην τηλεόραση αλλά και οι πιστοί του όπου καθημερινά τον προσκυνούν στην κουζίνα του πιο γκουρμέ μπακάλικου-εστιατορίου της πόλης.
Το παιδί μεγαλουργεί: έστησε ένα μενού-σπονδή στη μεσογειακή γεύση με μια εσάνς αναμνήσεων που ξεκινάει από τις τηγανητές πατάτες που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου φτάνοντας μέχρι και στον ελληνικό παραδοσιακό γύρο που τον κόβει, τον ετοιμάζει, τον ψήνει και τον σερβίρει με τα χεράκια του. Tip-κουτσομπολιό: όταν βγαίνει ο Σκαρμούτσος στο πεζοδρόμιο της Κούσκουρα για να κάνει τσιγάρο, ορδές κόσμου τον συγχαίρουν και ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί του, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν να το περηφανεύονται πως ο πιο ροκ εν ρολ έλληνας μάγειρας διάλεξε φέτος το χειμώνα το βορρά για να ζει και κουζινικώς να μεγαλουργεί.
ΕΡΓΟΝ 2 Κούσκουρα 3-5, Θεσσαλονίκη, 2310 223550
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.