- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης κέρδισε στα Gourmant World Cookbook Awards 2012 το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής για το βιβλίο του Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές στην κατηγορία «Best TV Celebrity Book» και πρόκειται να διαγωνιστεί μαζί με τους διεθνείς ομολόγους του στην ίδια κατηγορία για το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στην ετήσια τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου στο πλαίσιο της Παρισινής Έκθεσης Βιβλίων Μαγειρικής (22-24 Φεβρουαρίου 2012).
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και ο ίδιος ο Βασίλης Καλλίδης μιλάει γι αυτό με τον γνωστό απλό και γλαφυρό του τρόπο: «Η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Προσπάθησα να σας μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριό µας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι µου. Δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε µε τις ώρες στα ράφια του σουπερµάρκετ δυσεύρετα υλικά, ούτε να έχετε τηγάνια µε τριπλούς πάτους, κατσαρόλια από ειδικά κράματα μετάλλων και θερμόμετρα ακριβείας. Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, µε κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και, αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς …τον νου µου. Κάποιος είπε ότι αυτό λέγεται έλλειψη τεχνικής. Όμως, έτσι είμαι εγώ...»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι αεροσυνοδοί γνωρίζουν τι πρέπει να αποφεύγουν. Εσύ;
Διακοπές με άρωμα παλιάς Ελλάδας
Όπου κι αν βρίσκεσαι, το τσάι Tuvunu δίνει αυθεντική γεύση σε κάθε σου στιγμή
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Δροσερές, πεντανόστιμες και πανεύκολες να τις φτιάξεις
Στις Σέρρες, από την μοναδική Ελληνική εταιρεία παγωτών «Κρι Κρι»
Κρήτη και αρτοκλασία στο ξενοδοχείο Abaton
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το μόνο μαγείρεμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι το βράσιμο των ζυμαρικών
Κι ένας άλλος τρόπος να ψωνίζεις και να γνωρίσεις από μέσα τον τόπο
Από παγωτό με γεύση άπερολ μέχρι παγωτό αβοκάντο και με ολόκληρες τουλούμπες
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!
Πεινασμένες στάσεις για φαγητό στην πόλη που όχι μόνο δεν κοιμάται, αλλά και δεν χορταίνει ποτέ
Streed food που θα σου μείνουν αξέχαστα, φανταστικά γλυκά και δημιουργική κουζίνα με φόντο τη θάλασσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.