- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ποιος διάσημος σεφ στέλνει delivery σπίτι σου;
Το Forky.gr εμφανίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο για να σώσει όσους δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, αλλά θέλουν να προσέχουν τι βάζουν στο στόμα τους. Κι όπως ήταν φυσικό για ένα ντελιβεριακό σκηνικό όπου παντοκράτορες ήταν οι πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα, το Forky κέρδισε έδαφος και το δικό του φανατικό κοινό στον χάρτη της «κατ’ οίκον παράδοσης». Αναμενόμενο. Μετά από 3 κλικ και 15 λεπτά, έχεις όπου κι αν βρίσκεσαι, τόσο υγιεινό και νόστιμο φαγάκι που ακόμα και η μαμά σου δεν θα μπορούσε να του προσάψει καμία κατηγορία.
Μαριναρισμένο κοτόπουλο σε sticks με ρύζι, καλαμπόκι και αρακά
Διόλου παράξενο, μια που πάνω από τις κατσαρόλες του Forky βρίσκονται σε επαγρύπνηση καταξιωμένοι μάγειρες, τα γλυκά του έχουν την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου και την όλη διαδικασία παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα διατροφολόγοι, για να είναι σίγουροι ότι κάθε γεύμα είναι υψηλό σε θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες.
Δυο τραγανά μπισκότα βουτύρου με γέμιση bitter σοκολάτας Valrhona by Stelios Parliaros
Σε αυτή την καλοκουρδισμένη ομάδα έρχεται τώρα να προστεθεί ένα ακόμα μεγάλου ατού. Ο διάσημος και πολυβραβευμένος σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας, αναλαμβάνει την επιμέλεια του καθημερινού μενού, αλλά και τη δημιουργία των νέων συνταγών. Ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την ιδέα και τον τρόπο λειτουργίας του Forky. Η φιλοσοφία μας για το φαγητό ταιριάζει, μου αρέσει να δημιουργώ νέες συνταγές και φροντίζω να έχω πάντα τα καλύτερα υλικά για τα φαγητά μου. Το Forky θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να τα απολαύσει».
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάθε μέρα την ευκαιρία να μας έρχεται delivery σπίτι η δημιουργία ενός τέτοιου σεφ και μάλιστα σε τιμές €3-7/ πιάτο. Οι νέες συνταγές του Χριστόφορου Πέσκια βασίζονται στη μεσογειακή κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα δανείζονται στοιχεία από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις τις αγαπημένες σου συνταγές, καθώς οι πιο δημοφιλείς από αυτές παραμένουν στο μενού.
Sandwich με pulled beef & καπνιστό τυρί
*Το Forky παραδίδει μεσημέρι και βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια προάστια μέχρι το Μαρούσι, ενώ νότια καλύπτει την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.