Το καινούργιο 1920 έχει μεγάλη ιστορία
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![323632-666414.jpg 323632-666414.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/09/05/323632-666414.jpg)
Είναι από τα καυτά νέα της σεζόν που ξεκινάει η άνοδος του Βασίλαινα στο (περίπου) κέντρο της Αθήνας, εκεί που μέχρι πρότινος βρισκόταν το Αλάτσι. Αυτές τις μέρες μάλιστα το team του εργάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμο περί τα μέσα του Οκτώβρη. Όμως και η ιστορική του έδρα δεν θα κλείσει. Κι αυτή φρεσκαρίστηκε, άλλαξε όνομα και το καινούργιο 1920-η χρονιά που άνοιξε ο παππούς του σημερινού Βασίλαινα το «λαϊκό» του μαγέρικο κάτω στην Αιτωλικού στον Πειραιά-, θα προσφέρει πιάτα που θυμίζουν την παλιά ένδοξη εποχή.
Είναι ήδη ανοιχτό (και μάλιστα σερβίρει όσο κρατάει ο καιρός στην ωραία και λουλουδιασμένη του ταράτσα), έχει ένα μενού με πολλά πιατάκια για να μοιράζονται μεταξύ της παρέας στα 25€, έχει όμως και πιάτα a la carte…μικρομέγαλα που κυμαίνονται από 5-13€. Υπάρχουν ακόμη πολλά καινούργια ελληνικά εξαιρετικά προϊόντα (τυριά, αλλαντικά και άλλα) ενώ, εκτός της κάβας των κρασιών που είναι ήδη πολύ γερή, μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στα αποστάγματα και τις μπίρες.
Αρχηγός στην κουζίνα ο Σίμος Τριανταφύλλου με χρόνια θητεία στη Βαρκελώνη αλλά και την Κωνσταντινούπολη, αλλά κάτι μας λέει πως σ’ αυτή την καινούργια «βερσιόν» μεγάλο ρόλο θα παίξει η ο ίδιος ο Θανάσης Βασίλαινας μεταφέροντας τις αναμνήσεις από όσα μαγείρευαν και σέρβιραν τότε στους διάσημους της εποχής ο παππούς και ο πατέρας του.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.