Το καινούργιο 1920 έχει μεγάλη ιστορία
Είναι από τα καυτά νέα της σεζόν που ξεκινάει η άνοδος του Βασίλαινα στο (περίπου) κέντρο της Αθήνας, εκεί που μέχρι πρότινος βρισκόταν το Αλάτσι. Αυτές τις μέρες μάλιστα το team του εργάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμο περί τα μέσα του Οκτώβρη. Όμως και η ιστορική του έδρα δεν θα κλείσει. Κι αυτή φρεσκαρίστηκε, άλλαξε όνομα και το καινούργιο 1920-η χρονιά που άνοιξε ο παππούς του σημερινού Βασίλαινα το «λαϊκό» του μαγέρικο κάτω στην Αιτωλικού στον Πειραιά-, θα προσφέρει πιάτα που θυμίζουν την παλιά ένδοξη εποχή.
Είναι ήδη ανοιχτό (και μάλιστα σερβίρει όσο κρατάει ο καιρός στην ωραία και λουλουδιασμένη του ταράτσα), έχει ένα μενού με πολλά πιατάκια για να μοιράζονται μεταξύ της παρέας στα 25€, έχει όμως και πιάτα a la carte…μικρομέγαλα που κυμαίνονται από 5-13€. Υπάρχουν ακόμη πολλά καινούργια ελληνικά εξαιρετικά προϊόντα (τυριά, αλλαντικά και άλλα) ενώ, εκτός της κάβας των κρασιών που είναι ήδη πολύ γερή, μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στα αποστάγματα και τις μπίρες.
Αρχηγός στην κουζίνα ο Σίμος Τριανταφύλλου με χρόνια θητεία στη Βαρκελώνη αλλά και την Κωνσταντινούπολη, αλλά κάτι μας λέει πως σ’ αυτή την καινούργια «βερσιόν» μεγάλο ρόλο θα παίξει η ο ίδιος ο Θανάσης Βασίλαινας μεταφέροντας τις αναμνήσεις από όσα μαγείρευαν και σέρβιραν τότε στους διάσημους της εποχής ο παππούς και ο πατέρας του.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.