Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα, για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, με γεύση πέρα για πέρα ελληνική.
Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα μέσα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από 1.000 και πλέον εθελοντές, που δούλεψαν με κέφι, τελειώνοντας το έργο τους σε λιγότερο από 2 ώρες.
Η προσέλευση των εθελοντών στην Κόκκινη Πλατεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Καθένας τους παραλάμβανε σε ειδικό σάκο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τα υλικά πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους: 7 τόνοι ντομάτας, 7 τόνοι αγγουράκια, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι φέτα, μισός τόνος λαδιού, 1 τόνος κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη, που αφού κόπηκαν τοποθετήθηκαν σε τεράστιο μεταλλικό κάδο.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές αλλά και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα κλπ. που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τυχερούς/
Σύμφωνα με τον Pravin Patel, υπεύθυνο των ρεκόρ Guinness που βρισκόταν στο χώρο για να ελέγχει τη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ, όπως ο αριθμός και το είδος των υλικών ενώ τόνισε ότι η σαλάτα μετά το τέλος της διαδικασίας πρέπει επίσης να μοιραστεί σε συμμετέχοντες και θεατές.
Ακολούθησε το ζύγισμα του γιγάντιου κάδου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Patel ανακοίνωσε ότι η σαλάτα ζυγίζει 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.
Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε: «θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.