- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα, για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, με γεύση πέρα για πέρα ελληνική.
Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα μέσα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από 1.000 και πλέον εθελοντές, που δούλεψαν με κέφι, τελειώνοντας το έργο τους σε λιγότερο από 2 ώρες.
Η προσέλευση των εθελοντών στην Κόκκινη Πλατεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Καθένας τους παραλάμβανε σε ειδικό σάκο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τα υλικά πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους: 7 τόνοι ντομάτας, 7 τόνοι αγγουράκια, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι φέτα, μισός τόνος λαδιού, 1 τόνος κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη, που αφού κόπηκαν τοποθετήθηκαν σε τεράστιο μεταλλικό κάδο.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές αλλά και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα κλπ. που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τυχερούς/
Σύμφωνα με τον Pravin Patel, υπεύθυνο των ρεκόρ Guinness που βρισκόταν στο χώρο για να ελέγχει τη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ, όπως ο αριθμός και το είδος των υλικών ενώ τόνισε ότι η σαλάτα μετά το τέλος της διαδικασίας πρέπει επίσης να μοιραστεί σε συμμετέχοντες και θεατές.
Ακολούθησε το ζύγισμα του γιγάντιου κάδου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Patel ανακοίνωσε ότι η σαλάτα ζυγίζει 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.
Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε: «θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.