- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το καλοκαίρι η Αθήνα το αγαπάει πολύ. Το πρωί πιάνει αγκαλιά τα ερ-κοντίσιον, από το μεσημεράκι όμως και μετά ψάχνει τις δροσιές, στρώνει τραπέζια κάτω από δέντρα, κάθεται σε μπάρες, αλλάζει διάθεση και το γλεντάει. Κήποι υπάρχουν πολλοί μέσα στην πόλη, ας δούμε δύο πανέμορφους καινούργιους κι έναν παλιό κι αγαπημένο.
● Το Ζάχαρη κι Αλάτι ήταν για χρόνια δημοφιλές νεανικό στέκι στα Εξάρχεια. Εδώ και λίγο καιρό μετακόμισε στο καινούργιο του και πολύ αναβαθμισμένο πόστο, σ’ ένα παλιό αρχοντικό στο Κολωνάκι. Το υπέροχο αρχοντικό ανακαινίστηκε, λουστραρίστηκε, αξιοποίησε και την ωραία αυλή του την οποία περιποιήθηκε με πρασινάδες και πολύχρωμα λουλουδικά, ενώ την εξόπλισε και με κομψά τραπέζια και καρέκλες. Είναι όμορφα και πολύ δροσερά να κάθεσαι (ανοίγει κάθε μέρα από το μεσημέρι), με φόντο τις μπουκαμβίλιες, τα γεράνια και τα γιασεμιά και να δοκιμάζεις πιάτα σύγχρονης ελληνικής μεσογειακής κουζίνας από τον σεφ Αντώνη Γιαννακάρη (χταπόδι με ταμπουλέ, κροκέτες αυγοτάραχου, καλαμάρι ψητό με κρέμα μετσοβόνε, ριζότα, steaks κ.ά.), τα οποία μάλιστα συνοδεύεις με κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ε-ξαι-ρε-τι-κά καλές τιμές. Στα συν το ευγενέστατο service, τα ωραία κοκτέιλ, οι jazz oldies, fado, rock και romantic μουσικές, η flirty ατμόσφαιρα. Αναπήρων Πολέμου 22 & Δεινικράτους, Κολωνάκια, 2103801253
● Το Shy Horse ξεκίνησε ντροπαλά με ένα μια σταλιά χώρο στο Κολωνάκι, αγαπήθηκε πολύ και συνέχισε με επεκτατικές διαθέσεις. Εκτός του καλοκαιρινού στις Σπέτσες, εδώ κι ένα μήνα άνοιξε και στην Κηφισιά, στον πανέμορφο και με μεγαλειώδη κήπο χώρο που για χρόνια στεγαζόταν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. Ο κήπος φτιάχτηκε με πολύ πράσινο και πάλι, ωραίους κρυφούς φωτισμούς που αποθεώνουν την αίσθηση «κομψής» εξοχής, μεγάλο μπαρ κ.λπ. Στα της κουζίνας ο πολύ καλός Στέφανος Κολυμάδης που στήνει δύο μενού, ένα πιο απλό και comfort το μεσημέρι κι ένα πιο γκουρμέ το βράδυ. Μαζεύει ήδη πολύ κόσμο, όλοι το ξενυχτάνε μέσα στις δροσιές με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές άκρως καλοκαιρινές και ανεβαστικές. Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 2108076989
● Τελευταίο αλλά εδώ και χρόνια πρώτη επιλογή εξόδου για πολλούς το πάντα ακαταμάχητο Balthazar – το άνοιγμα του κήπου του άλλωστε σηματοδοτεί την έναρξη κάθε αθηναϊκής καλοκαιρινής σεζόν. Την κουζίνα υπογράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας και είναι μια μίξη μεσογειακής-ελληνικής γεύσης από την οποία δεν λείπουν όλες οι σύγχρονες τάσεις. Δηλαδή θα δοκιμάσετε από αιγιοπελαγίτικο ceviche, παπαρδέλες με μπριάμ και φέτα, κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές με ντιπ γιαούρτι-δυόσμο μέχρι σαλάτα με quinoa, σαλάτα με αμπελοφάσουλα, καπνιστά αμύγδαλα και ταϊλανδέζικο λαδολέμονο, μυλοκόπι tiradito με τσιπς γλυκοπατάτας και φαγκρί σε lemongrass. Υπέροχος κήπος, απίθανη διακόσμηση που κάθε χρόνο κάτι της αλλάζουν, φοίνικες, φωτισμοί που σε κάνουν όμορφο/η, μουσικές, κόσμος με διάθεση, μπάρα ατελείωτη με ποτά και signature cocktails, όλα εδώ στήνουν το ντεκόρ για βραδιές καλοκαιρινές κι ανεπανάληπτες. Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, 2106441215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.