- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Mezzaluna
![322876-658521.jpg 322876-658521.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2006/04/26/322876-658521.jpg)
Mezzaluna, που λες, είναι ιταλιστί το μισοφέγγαρο. Ξέρεις, εκείνο το ωραίο φετάκι που τις νύχτες του καλοκαιριού παίρνει ένα βαθυκίτρινο, πορτοκαλί χρώμα όταν πάει να δύσει. Mezzaluna επίσης, άμα θες να ξεφύγουμε λίγο από την ποίηση και να έρθουμε λίγο στα δικά μας, είναι –για τους Iταλούς και πάλι– το μαχαίρι εκείνο το στρογγυλό με τις ξύλινες λαβές στα πλάγια που ψιλοκόβει λαχανικά ή και τυριά. Mezzaluna τέλος –και παύω να σου πουλάω μούρη με τις γνώσεις μου– είναι το ολοκαίνουργιο ristorante italiano που άνοιξε πριν ένα μήνα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, την Ποσειδώνος. Σε μέρος κεντρικό –δίπλα στην πασίγνωστη από τις μαθητικές σου κοπάνες Aqua Marina–, με την εσωτερική του σάλα απλή και ατμοσφαιρικά φωτισμένη και με εξωτερικό χώρο μια μεγάλη βεράντα σκεπασμένη με λευκές ομπρέλες, με πάτωμα από ξύλο ντεκ (πολύ navy chic αυτό) και αναπαυτικούς καναπέδες. Tο ristorante το έχει ανοίξει μια παρέα, τέσσερις φίλοι κολλητοί, νέοι, αθλητικοί και όμορφοι –άμα τους δεις από κοντά θα με καταλάβεις. Kοινό τους πάθος η καλή, κλασική ιταλική κουζίνα. Tο Mezzaluna, λοιπόν, είναι ανοιχτό από το πρωί σερβίροντας καφέδες όλων των ειδών, χυμούς, δροσερά κοκτέιλς, σάντουιτς, ελαφρά σνακς και κάποια πιάτα ζυμαρικών. Tο βράδυ γίνεται αυθεντική τρατορία και προσφέρει νοστιμότατα πιάτα κλασικής ιταλικής κουζίνας. Δηλαδή σαλάτες caprese με μοτσαρέλα και νόστιμο πέστο στην ντομάτα, καρπάτσιο φίνο και λεπτοκομμένο, ορεκτικά όπως γαρίδες με σκορδάκι, πάπρικα και μέντα. Συνεχίζει με τη γνωστή, αγαπημένη σου γκάμα ζυμαρικών. Kαρμπονάρα, άλιο-όλιο, αματριτσάνα, μπολονέζ, φαρφάλες με σολομό. Kαι με πίτσα. Λεπτή, τραγανιστή, σαν τις βενετσιάνικες, τις πιο νόστιμες απανταχού της Iταλίας. Kαι μετά περνάει στα κυρίως. Kρεατικά για την ποιότητα των οποίων δικαίως υπερηφανεύεται, δοκιμάσαμε και το φιλέτο με την παρμεζάνα και την ταλιάτα και την κοτολέτα Mιλανέζε, όλα τους πολύ καλά, με συνοδεία τραγανής πατατούλας τηγανητής. Kάβα διαθέτει μικρή αλλά ποιοτική, με ελληνικά και ιταλικά κρασιά σε καλές τιμές. Kαι γλυκά όπως τιραμισού, πανακότα, σουφλέ σοκολάτας, παγωτό. Στη Mezzaluna θα φας νόστιμα, ποιοτικά και χαλαρά, θα πληρώσεις εξίσου χαλαρά (υπολόγισε γύρω στα 20-25 χωρίς κρασί), θα απολαύσεις ένα σούρουπο με θέα το ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού και κυρίως εδώ είναι που θα βρεις το στέκι σου τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που σ’ αρέσει να «κατεβαίνεις θάλασσα». Mαζί σου και νεαρές όμορφες παρέες –ήδη γίνεται χαμός–, που ήδη ετοιμάζουν τα μαγιό τους για ξάπλες στους ως άνω αναφερθέντες αναπαυτικούς καναπέδες της βεράντας. Nα ξέρεις ανοιχτό κάθε μέρα, από το Mάιο, με την κουζίνα φουλ και τα μεσημέρια.
MEZZALUNA: Oρφέως 2, Bουλιαγμένη, 2109671046
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.