- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μύκονος
Παραδοσιακά, εδώ κάθε καλοκαίρι μαζεύονται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος κοντεύει να πολιτογραφηθεί Μυκονιάτης, μένει εδώ και χρόνια (και τους χειμώνες) στο νησί. Θα τον συναντήσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Bill & Coo στον Άι Γιάννη. Το καινούργιο Bill & Coo Coast έστησε και το Taverna πάνω στην παραλία με κουζίνα ελληνική with a twist και σεφ τον Μιχάλη Κίκη, δεξί χέρι του Αθηναγόρα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας επιμελείται το μενού του Jackie O στο Super Paradise. Ο Κυκλαδίτης και εξαιρετικός Γιάννης Γαβαλάς προτείνει πολύ καλή ελληνική κουζίνα με ντόπια προϊόντα στο γλυκύτατο Bakalo στη Χώρα της Μυκόνου (αρχική φωτό). Ο Γκίκας Ξενάκης της αθηναϊκής Aleria παρουσιάζει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο καινούργιο Reeza μέσα στο ξενοδοχείο Rocabella στον Άγιο Στέφανο. Πάντα υπάρχει και το Mr Pug με ασιατική κουζίνα από τον master του είδους Γιώργο Βενιέρη.
Σαντορίνη
Στο νησί που εδώ και χρόνια αποτελεί γαστρονομικό προορισμό για ξένους αλλά και Έλληνες, θα πας στο χωριό Πύργο για την ξακουστή Σελήνη ( Selene) και την πολύ προχωρημένη κουζίνα της, σεφ ο πολύ καλός Θοδωρής Παπανικολάου. Ο Γκίκας Ξενάκης επιμελείται την κάρτα του εστιατορίου Κόκκινο Ποδήλατο στην Οία. Ο πολύ δυναμικός Χρόνης Δαμαλάς μαγειρεύει Mediterranean - Asian Fusion στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo στο Ημεροβίγλι. Στο νησί φέτος άνοιξε και το πρώτο γκουρμέ street food, το Bao Concept, από τον Αθηναγόρα Κωστάκο και το συνεργάτη του Θεοδόση Κακούτη. Πρωταγωνιστούν τα bao buns, ψημένα στον ατμό ασιατικά ψωμάκια που γεμίζουν με ό,τι βάζει ο νους σου.
Κρήτη
Ήρθε η ώρα να γνωρίσει και η Μεγαλόνησος την καυτή τάση της εποχής, την περουβιάνικη κουζίνα, και μάλιστα από τον κορυφαίο του είδους, τον Δημήτρη Κατριβέση, που ανέλαβε το εστιατόριο Mistura του Elounda Beach – ο ίδιος ανέλαβε και το εστιατόριο Inbi στο Costa Navarino της Μεσσηνίας.
Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και βρίσκεται στην Avli, το πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο Ρέθυμνο, όπου προτείνει ρουστίκ κρητική κουζίνα με πολλά μοντέρνα στοιχεία. (Όμως επιμελείται και το μενού του εστιατορίου στο καινούργιο σούπερ ντιζάιν ξενοδοχείο Kensho στον Ορνό της Μυκόνου).
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης, όπως όλα τα τελευταία καλοκαίρια, βρίσκεται στο Ferryman στην Ελούντα για αστακομακαρονάδες με χειροποίητα κρητικά ζυμαρικά και άλλες δυνατές συγκινήσεις μπροστά στη θάλασσα με θέα τη Σπιναλόγκα.
Σπέτσες
Ο Σταμάτης Μαρμαρηνός συνεχίζει φέτος να εντυπωσιάζει στο βραβευμένο On the Verandah, στο εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού Ποσειδώνιον, το οποίο διαθέτει και δική του φάρμα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα δείπνο εντελώς φυσιολατρικό με πρώτες ύλες κατευθείαν από το μποστάνι. Φέτος εδώ τα κοκτέιλ θα υπογράφει το πολύ γνωστό αθηναϊκό μπαρ Gin Joint. Στο νησί άνοιξε παράρτημα και το Shy Horse με σεφ τον Στέφανο Κολυμάδη.
Σέριφος
Τον Στέφανο Στεφανίδη του 48 Urban Garden της Αθήνας θα συναντήσετε στο ατμοσφαιρικό και artistic Μεταλλείο στο Λιβάδι, με πιάτα ελληνικά-μεσογειακά που αγαπούν το καλοκαίρι και ευνοούν το μοίρασμα στην παρέα.
Σκιάθος
Στο Elia’s Restaurant μέσα στο boutique hotel Mandraki Village στις Κουκουναριές βρίσκεται ο νέος και ταλαντούχος Νικόλας Σταυρακάκης, που παρουσιάζει μοντέρνα ελληνική κουζίνα από την οποία –λόγω καταγωγής– δεν λείπουν οι κρητικές πινελιές.
Ίος
Και πάλι ο Γκίκας Ξενάκης, που εδώ... χτυπάει σε δύο σημεία, στο ειδυλλιακό και πάνω στη θάλασσα bar resto Pathos αλλά και στο εστιατόριο Taste of Joy, μπροστά στην πισίνα με θέα στη Χώρα και το λιμάνι, του ξενοδοχείου Agalia Luxury Suites.
Κέρκυρα
Eπιβάλλεται μια επίσκεψη στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του νησιού, το περίφημο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι στην Κάτω Κορακιάνα. Μέσα σε υπέροχο κήπο γεμάτο μουριές και πολλά λουλούδια για πιάτα με υλικά ντόπια που μένουν πραγματικά αξέχαστα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.