- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![322580-650934.jpg 322580-650934.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/07/07/322580-650934.jpg)
Μύκονος
Παραδοσιακά, εδώ κάθε καλοκαίρι μαζεύονται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος κοντεύει να πολιτογραφηθεί Μυκονιάτης, μένει εδώ και χρόνια (και τους χειμώνες) στο νησί. Θα τον συναντήσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Bill & Coo στον Άι Γιάννη. Το καινούργιο Bill & Coo Coast έστησε και το Taverna πάνω στην παραλία με κουζίνα ελληνική with a twist και σεφ τον Μιχάλη Κίκη, δεξί χέρι του Αθηναγόρα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας επιμελείται το μενού του Jackie O στο Super Paradise. Ο Κυκλαδίτης και εξαιρετικός Γιάννης Γαβαλάς προτείνει πολύ καλή ελληνική κουζίνα με ντόπια προϊόντα στο γλυκύτατο Bakalo στη Χώρα της Μυκόνου (αρχική φωτό). Ο Γκίκας Ξενάκης της αθηναϊκής Aleria παρουσιάζει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο καινούργιο Reeza μέσα στο ξενοδοχείο Rocabella στον Άγιο Στέφανο. Πάντα υπάρχει και το Mr Pug με ασιατική κουζίνα από τον master του είδους Γιώργο Βενιέρη.
Σαντορίνη
Στο νησί που εδώ και χρόνια αποτελεί γαστρονομικό προορισμό για ξένους αλλά και Έλληνες, θα πας στο χωριό Πύργο για την ξακουστή Σελήνη ( Selene) και την πολύ προχωρημένη κουζίνα της, σεφ ο πολύ καλός Θοδωρής Παπανικολάου. Ο Γκίκας Ξενάκης επιμελείται την κάρτα του εστιατορίου Κόκκινο Ποδήλατο στην Οία. Ο πολύ δυναμικός Χρόνης Δαμαλάς μαγειρεύει Mediterranean - Asian Fusion στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo στο Ημεροβίγλι. Στο νησί φέτος άνοιξε και το πρώτο γκουρμέ street food, το Bao Concept, από τον Αθηναγόρα Κωστάκο και το συνεργάτη του Θεοδόση Κακούτη. Πρωταγωνιστούν τα bao buns, ψημένα στον ατμό ασιατικά ψωμάκια που γεμίζουν με ό,τι βάζει ο νους σου.
Κρήτη
Ήρθε η ώρα να γνωρίσει και η Μεγαλόνησος την καυτή τάση της εποχής, την περουβιάνικη κουζίνα, και μάλιστα από τον κορυφαίο του είδους, τον Δημήτρη Κατριβέση, που ανέλαβε το εστιατόριο Mistura του Elounda Beach – ο ίδιος ανέλαβε και το εστιατόριο Inbi στο Costa Navarino της Μεσσηνίας.
Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και βρίσκεται στην Avli, το πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο Ρέθυμνο, όπου προτείνει ρουστίκ κρητική κουζίνα με πολλά μοντέρνα στοιχεία. (Όμως επιμελείται και το μενού του εστιατορίου στο καινούργιο σούπερ ντιζάιν ξενοδοχείο Kensho στον Ορνό της Μυκόνου).
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης, όπως όλα τα τελευταία καλοκαίρια, βρίσκεται στο Ferryman στην Ελούντα για αστακομακαρονάδες με χειροποίητα κρητικά ζυμαρικά και άλλες δυνατές συγκινήσεις μπροστά στη θάλασσα με θέα τη Σπιναλόγκα.
Σπέτσες
Ο Σταμάτης Μαρμαρηνός συνεχίζει φέτος να εντυπωσιάζει στο βραβευμένο On the Verandah, στο εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού Ποσειδώνιον, το οποίο διαθέτει και δική του φάρμα όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα δείπνο εντελώς φυσιολατρικό με πρώτες ύλες κατευθείαν από το μποστάνι. Φέτος εδώ τα κοκτέιλ θα υπογράφει το πολύ γνωστό αθηναϊκό μπαρ Gin Joint. Στο νησί άνοιξε παράρτημα και το Shy Horse με σεφ τον Στέφανο Κολυμάδη.
Σέριφος
Τον Στέφανο Στεφανίδη του 48 Urban Garden της Αθήνας θα συναντήσετε στο ατμοσφαιρικό και artistic Μεταλλείο στο Λιβάδι, με πιάτα ελληνικά-μεσογειακά που αγαπούν το καλοκαίρι και ευνοούν το μοίρασμα στην παρέα.
Σκιάθος
Στο Elia’s Restaurant μέσα στο boutique hotel Mandraki Village στις Κουκουναριές βρίσκεται ο νέος και ταλαντούχος Νικόλας Σταυρακάκης, που παρουσιάζει μοντέρνα ελληνική κουζίνα από την οποία –λόγω καταγωγής– δεν λείπουν οι κρητικές πινελιές.
Ίος
Και πάλι ο Γκίκας Ξενάκης, που εδώ... χτυπάει σε δύο σημεία, στο ειδυλλιακό και πάνω στη θάλασσα bar resto Pathos αλλά και στο εστιατόριο Taste of Joy, μπροστά στην πισίνα με θέα στη Χώρα και το λιμάνι, του ξενοδοχείου Agalia Luxury Suites.
Κέρκυρα
Eπιβάλλεται μια επίσκεψη στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του νησιού, το περίφημο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι στην Κάτω Κορακιάνα. Μέσα σε υπέροχο κήπο γεμάτο μουριές και πολλά λουλούδια για πιάτα με υλικά ντόπια που μένουν πραγματικά αξέχαστα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.