- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
4 σεφ-αστέρες στο La Suite Lounge του St George Lycabettus
Μια μοναδική βραδιά στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία
Το St George Lycabettus έχει μεγάλη ιστορία και, ναι, θα το πω το πομπώδες γιατί κολλάει γάντι, είναι από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης. Συνηθίζω να πηγαίνω βράδυ. Χειμώνα-καλοκαίρι έχει αυτή τη συγκλονιστικής θέας «βεράντα» που μπορεί να σου μεταμορφώσει μια αδιάφορη βραδιά σε πραγματική υπερπαραγωγή. Έχω δειπνήσει με προσεγμένη ελληνική δημιουργική κουζίνα, έχω πιει ποτό κοιτώντας μια τ’ αστέρια και μια την πόλη που απλώνεται στα πόδια μου, σήμερα όμως έχω έρθει με φίλες για καφέ πρωινό στην κορφή της πόλης!
Η βεράντα του ξενοδοχείου έχει και την ημέρα τις χάρες της. Στο δυνατό φως του ήλιου προσπαθώ να διακρίνω τις γειτονιές της Αθήνας, φάτσα ακριβώς η Ακρόπολη, στο βάθος η θάλασσα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πίσω, η καταπράσινη πλαγιά του λόφου του Λυκαβηττού που σχεδόν «χαϊδεύει» το ξενοδοχείο και κατεβάζει κι αυτή όμορφες ανακουφιστικές δροσιές.
Μου αρέσει αυτό το ξενοδοχείο γιατί είναι αθόρυβα πολυτελές και έχει αριστοκρατική και μαζί μοντέρνα αύρα. Στοιχεία που μαζί με την προνομιούχα του θέση το κάνουν να αγαπιέται από τουρίστες, κοσμοπολίτες και μη. Σε ένα ταμπλό –κι αυτό όχι σε σημείο κραυγαλέο–, χαζεύω φωτογραφίες των πανδιασήμων που έχουν καταλύσει εδώ – Κατρίν Ντενέβ, Κάρλος Σαντάνα, Ζιλιέτ Μπινός, Τζέιν Μπίρκιν είναι μόνο κάποιοι.
Το ξενοδοχείο είναι πάντα δραστήριο καθώς διοργανώνει ειδικές βραδιές και events που αφορούν πελάτες αλλά και το ευρύ αθηναϊκό κοινό. Τώρα το καλοκαίρι «τρέχουν» οι BBQ Mondays. Με ιδανικό location την ανακαινισμένη –όνομα και πράγμα– Vertigo Pool Bar, την πισίνα που βλέπω τώρα να ρίχνουν τις βουτιές τους κάποιοι τυχεροί κι ύστερα να ξαπλώνουν για ηλιοθεραπεία με long drinks και με το βλέμμα να πλανάται στο γαλάζιο. Μπορείς να γίνεις μέλος και να απολαύσεις όλα τα προνόμια του ξενοδοχείου σε μειωμένες τιμές.
Το μεγάλο γεγονός που διοργανώνει στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία αυτές τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού είναι η μια μοναδική βραδιά - συνάντηση 4 διασήμων, πολυβραβευμένων σεφ. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο γνωστός στο αθηναϊκό κοινό Γάλλος Jerome Serres που κατέχει 3 αστέρια Michelin, o πολυβραβευμένος και από τους πρωτεργάτες της «νέας» ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης, ο εξαιρετικός executive chef του St. George Lycabettus Βασίλης Μήλιος και ο πολύ καλός chef Γιάννης Ντούρος θα ενώσουν φαντασία και ταλέντο σε ένα menu Degustation με τίτλο «Ελληνική Αρωματική Κουζίνα». Η βραδιά θα ξεκινήσει με κοκτέιλ στο Vertigo Pool Bar και θα συνεχιστεί με –καταπληκτικά αναμένουμε– ελληνικά πιάτα και εκλεκτά κρασιά στο εστιατόριο La Suite Lounge. Oι τυχεροί είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν μια βραδιά εξαιρετικής γαστρονομίας, αλλά είμαι σίγουρη πως όποια βραδιά του καλοκαιριού διαλέξετε να έρθετε μέχρι εδώ ψηλά θα περάσετε αξέχαστα.
Jerome Serres
Γιάννης Μπαξεβάνης
Γιάννης Ντούρος
Βασίλης Μήλιος
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.