Θεματα

Cinco

Μοντέρνα Ισπανία

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32208-71858.jpg

Tο Cinco άνοιξε μαζί με μια μεγάλη φουρνιά νέων resto που τα περισσότερα ποντάρανε στην απλότητα, τις γνώριμες γεύσεις (ελληνική κουζίνα, grill-σουβλατζίδικα), τις πολύ χαμηλές τιμές. Το Cinco έσπασε το σερί της μονοτονίας και διαφοροποιήθηκε. Καταρχήν είναι πολύ όμορφο και σούπερ ντιζαινάτο. Τον χώρο έχουνε φτιάξει οι eask associates (Ελένη Ασπιώτου, αρχιτέκτων, Σωτήρης Κατσίγιαννης, πολιτικός μηχανικός) και έχει βιομηχανικό στιλ (αδρές γραμμές, πολύ σίδερο, φωτιστικά από χαλκό), που συνδυάζει με πολλές τεατράλε πινελιές (έντονα χρώματα, bizarre αντικείμενα, παιχνίδια με τον φωτισμό).

Η ομάδα των ιδιοκτητών είναι 5 πολύ νεαρά για επιχειρηματίες παιδιά κι αυτό με κάποιο τρόπο δίνει στην ατμόσφαιρα τόνους ανάλαφρους, μοντέρνους, χαρούμενους. Είναι ανοιχτό από το πρωί, κάποιος μπορεί να πάει και για καφέ, οι νοστιμιές όμως της κουζίνας -μοντέρνα ισπανική, μάλλον δεν θα τον αφήσουν να μείνει εκεί. Τα πάντα προσφέρονται σε μορφή ισπανικού τσιμπολογήματος, δηλαδή τάπας. Όπως πατάτες bravas με aioli (σκορδάτη σάλτσα) δίπλα για να τις βουτάς, πικάντικες πιπεριές σε σοκολάτα Valhrona, άγρια μανιτάρια με μοναστηριακό ισπανικό τυρί, χοιρινό με καραμελωμένα μήλα, κονιάκ και θυμάρι, φιλέτο λαυράκι με κρούστα από τσίλι και λεμόνι μαζί με υγρό ζελέ ελαιόλαδου, φασόλια με τσορίθο, φρέσκο λουκάνικο, πανσέτα και σάλτσα ντομάτας με σαφράν, κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και κρασί muscatel (το ισπανικό μοσχάτο).

Ότι δοκιμάσαμε ένα απομεσήμερο καθημερινής καθισμένοι στα ψηλά σκαμπώ που έβλεπαν στην περατζάδα της Σκουφά ήταν απλά εξαιρετικό. Όλα τούτα τα νόστιμα, παρότι τάπας, έρχονται σε ικανού μεγέθους μεριδούλες που δεν σε «σκάνε», απλά σε κάνουν, συνοδεία καλών κρασιών, να ζητάς κι άλλο. Και έρχονται σε πολύ ωραία σκεύη, όπως κοκοτιέρες (μικρές κατσαρολίτσες), οβάλ ξύλα-πλατό, μπουκάλια σαμπάνιας ανοιγμένα στα δύο για wine coolers, στα πιάτα υπάρχουν και βολικές λαβίδες για να τσιμπάς χωρίς να λερώνεσαι.

Η κάβα περιλαμβάνει ελληνικά, ισπανικά, ιταλικά, χιλιάνικα και άλλα καλά κρασιά (και σε ποτήρι με τιμές γύρω στα 6 ευρώ). Η μουσική είναι πάρα πολύ καλή, funky, rock, house, το βράδυ έχουν και dj. Το μπαρ στο Cinco είναι μια ακόμη ευχάριστη στιγμή, τα κοκτέιλ είναι φτιαγμένα από γνωστούς bartenders φίλους των παιδιών.. Με δυο λόγια το Cinco στο σύνολο είναι πολύ νόστιμο σε όλα του, κάποιος μπορεί να πάει για ένα γρήγορο μεζέ-διάλειμμα από τη δουλειά ή αποφασισμένος για ένα τραπέζι με τα όλα του, οι τιμές σχετικά νορμάλ (πλατό υπέροχων αλλαντικών ευρώ 14). Ανοικτό από το πρωί, η κουζίνα σερβίρει μέχρι τις 12.30 αλλά τα κοκτέηλ το τραβάνε μέχρι αρκετά αργά.

CINCO Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103643603

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.