- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Καλεσμένη σε ένα δείπνο χωρίς όρια
Creative Chef Challenge, ανεπανάληπτη εμπειρία με την γαστρονομία στα καλύτερά της
![321629-643354.jpg 321629-643354.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/05/17/321629-643354.jpg)
Χτυπάει το τηλέφωνο ένα μήνα πριν. Ο κύριος Μπαρδής που μου μιλάει, έχει ευχάριστη φωνή και είναι πάρα πολύ ευγενικός, περίεργη εγώ τον ρωτάω διάφορα αλλά εκείνος μου δίνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο – μην ανησυχείτε, ποτέ κανείς δεν πέρασε άσχημα κοντά μας… Του ζητώ να κρατάει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για να τον αναγνωρίσω.
Να τα πάρω από την αρχή… Είμαι καλεσμένη σε δείπνο του θεσμού που φέτος πρωτοδιοργανώθηκε στην Αθήνα και λέγεται Creative Chef Challenge. Μέσα απ’ αυτόν κορυφαίοι σεφ καλούνται να παρουσιάσουν ένα μενού στο οποίο θα χρησιμοποιήσουν την έμπνευσή τους αλλά και premium υλικά χωρίς να υπολογίζουν δυσκολία εύρεσης ή –το κυριότερο– κόστη. Τα υλικά τούς προμηθεύει η Metropolitan Foods (και ο ιδιοκτήτης της κύριος Μπαρδής), εταιρεία που αντικείμενό της είναι να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και κυρίως να προμηθεύει με εξαιρετικές πρώτες ύλες (κρέατα Black Angus, Kobe, Wagyu, όστρακα, τρούφες και λοιπά δυσεύρετα και delicatessen) ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ ή απλά ιδιώτες με αυξημένες απαιτήσεις. Στόχος της με τα CCC είναι να αναδείξει το ταλέντο των σεφ αλλά και τη γαστρονομική πρόοδο που υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στα τρία προηγούμενα συμμετείχαν ο Γιάννης Λιόκας με μενού Experiental στο εστιατόριο St' Astra, ο Τάσος Στεφάτος με μενού Seduction στο Botrini's, ο Γκίκας Ξενάκης με μενού Gastro Emotional στο εστιατόριο Aleria. Το τέταρτο και τελευταίο για φέτος CCC, στο οποίο και συμμετέχω, αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ιδιοκτήτης και σεφ του CTC, με μεγάλη πορεία και βραβεία σε διεθνές επίπεδο. Σε κάθε ένα από αυτά τα δείπνα συμμετέχουν 12 μόνο καλεσμένοι από το χώρο της γαστρονομίας, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες, σεφ, bloggers, αλλά και δύο «απλοί» που έχουν επιλεγεί με κλήρωση. Κάθομαι στο τραπέζι και αναπάντεχα συναντώ φίλους που δεν ήξερα πως θα συναντήσω, στη θέση μου βλέπω ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο να με υποδέχεται, συστηνόμαστε με τον κύριο Μπαρδή και… κυρίες μου και κύριοι, αρχίζει ένα δείπνο πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία. Τι να σας πρωτοπώ... Να ξεκινήσω με την «αφηγήτρια» που ήρθε από το πουθενά λέγοντάς μας ένα παραμύθι, να συνεχίσω με τα κόλπα ενός επαγγελματία ταχυδακτυλουργού, με τα μπαλόνια που ήταν δεμένα με σπάγκο στα μικρά ψωμάκια μας, ένα το έσπασε ο ταχυδακτυλουργός κι έβγαλε μια… σαμπάνια! Να μείνω στα καταπληκτικά πιάτα του Τσιοτίνη – αυτός αν δεν ήταν μάγειρας θα ήταν σίγουρα ζωγράφος… μεγάλος καλλιτέχνης!
Ξεκινήσαμε με amuse bouches… νομίσματα μεσαιωνικά που τσίμπαγες δειλά με το πιρούνι και ήταν φουαγκρά, ακολούθησαν η φράουλα και ο αρακάς, ένα πιάτο-πίνακας με αποτυπωμένη την άνοιξη πάνω του, να περάσω στον αστακό με το καλαμπόκι, σ’ ένα ριζότο αμπελόφυλλο, στο χτένι και τη θάλασσα, στο μοσχάρι και τα κάρβουνα, να κλείσω με το γλυκό που ήταν περιπέτεια αναζήτησης στο δάσος με τις τρούφες και ήρθε πάνω σ’ ένα κορμό δέντρου. Ο ίδιος ο σεφ, που καταχειροκροτήθηκε στο τέλος, μας είπε πως ήθελε κάθε πιάτο να είναι μια παραπομπή σε μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς μας. Τελειώσαμε και με ένα ακόμη παιχνίδι του ταχυδακτυλουργού, ανακάλυψε τα πάντα από όλα όσα είχαμε γράψει μυστικά σε χαρτάκια, οι συζητήσεις για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας είχαν φουντώσει μεταξύ των συνδαιτυμόνων και πριν φύγουμε σύσσωμο το τραπέζι απαίτησε κι άλλα challenges για του χρόνου. Δείτε και το βίντεο της βραδιάς – ταινία με τα όλα της, με πρωταγωνιστές εμάς, τον Τσιοτίνη και την ασυγκράτητη υψηλή γαστρονομία.
CTC Ουμπλιανής & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812, info@metropolitanfoods.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.