Überness, #foreverfat# και σε όποιον αρέσουμε
Η καλυτερότερη εκδοχή του βρώμικου από τον Βασίλη Καλλίδη
Και 3 μέρες, φίλοι μου αγαπημένοι, πριν αρχίσω τη δίαιτα με τα γιαούρτια, μου κάνω δωράκι και πάω να φάω τον Καλλίδη (ολόκληρο) και τα καινούργια του. Σάββατο απόγευμα, διασχίζω κεντρική πύλη Λαχαναγοράς, αχανής η έκταση, όμως το βρίσκεις εύκολα κι ακόμα πιο εύκολα παρκάρεις. Το Überness είναι μια αληθινή καντίνα του δρόμου, απ’ αυτές που ψάχνουμε στις μεταμεσονύκτιες λιγούρες ή συναντάμε στην εθνική οδό, οκ, αυτή είναι στεγασμένη.
Μέσα έχουν πειράξει τόσα ώστε ο χώρος να γίνει λειτουργικός και καθαρός. Τσιμέντα εμφανή, πλαστικές καρέκλες, ταμπέλες με φράσεις Überness to Eternity, #foreverfat# και από κάτω #unbothered#, απ’ έξω μια τέντα με τη φίρμα και τον Ποσειδώνα με μούσι-μπούκλα. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και έχει μπροστά της πολύ κόσμο, στο Überness θα στηθείς στην ουρά αλλά θα σ’ αρέσει. Επικρατεί αδημονία, ετερόκλητο κοινό κρατάει στα χέρια ένα πινακάκι και παραγγέλνει. Μετά κάθεται και ακούει από το μικρόφωνο: το 73 παρακαλώωωωω… σηκώνεται, παίρνει δίσκο-τούρλα με τα φαγητά σε χάρτινα κουτιά, τα ποτά σε πλαστικά ποτήρια. Παίρνουμε απ’ όλα.
Κεφτέδες (€7), κοτόπουλο τηγανητό (€8), χοτ ντογκ (€3,50), Quinofels, φαλάφελ δηλαδή με κινόα και δίπλα σος ταχίνι (€6), Crispy Pork Belly, πανσέτα ψητή (€9), guacamole σε πλαστικό ποτήρι επίσης (€6). Να πω πως οι μερίδες είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο νταλικιέρης της εθνικής όταν έχει πολύ χιλιόμετρο μπροστά του και πως όλα είναι καταπληκτικά. Γιατί ο Βασίλης, πάνω απ’ όλα, ίσως και πάνω από την τρέλα του (που κι αν δεν την ξέρετε, σας βεβαιώνω είναι μεγάλη), είναι ένας έμπειρος και εξαιρετικός μάγειρας. Την πανσέτα την ψήνει με τις ώρες και μετά την περνάει από το τηγάνι για να φτιάξει την τραγανή πετσούλα –να τρως γιαούρτια τους επόμενους 3 μήνες και να μη τη λιώνεις με τίποτα–, το κοτόπουλο είναι κριτσανιστό κι από μέσα ζουμερό, οι κεφτέδες από τους πιο νόστιμους κι αλάδωτους που μπορούν να γίνουν, το χοτ ντογκ αχτύπητο και πληθωρικό με σάλτσες, τυριά, πίκλες και μπέικον.
Οι σαλτσούλες όλες είναι φτιαγμένες από τα χεράκια του και είναι μούρλια, ακόμη τις θυμάμαι. Με όλα τα παραπάνω κολασμένα κρεατικά μπορείτε να φανταστείτε ότι η παρέα αποθέωσε μέχρι και το guacamole; Με ψιλοκομμένα τοματίνια και κόλιανδρους να σου σπάνε τη μύτη, δεν έχω φάει νοστιμότερο! Τα ποτά είναι μπίρες (€2,50), αναψυκτικά (€1 το κουτάκι, €1,50 το μπουκάλι), και μια σαμπάνια Veuve Clicquot προς €80 η φιάλη. Ο Βασίλης είναι εκεί κάθε μέρα και κάνει τα πάντα, ψήνει, σερβίρει, αδειάζει τραπέζια και μιλάει με όλο τον κόσμο, είμαι σίγουρη πως αν ερχόταν ο Άντονι Μπουρντέν στην Αθήνα εκεί θα το γύριζε το πιο καλό του επεισόδιο. Να ξέρετε πως προς το παρόν είναι ανοιχτά Τετάρτη-Σάββατο 7 μ.μ. - 12 π.μ., Κυριακή 12 μ.μ. - 7 μ.μ., γρήγορα θα το επεκτείνουν μέχρι πολύ αργά, κάτι πήρε το αυτί μου και για μια μικρότερη καντίνα μέσα στο χώρο, με 4-5 γερά κοκτέιλ αυτή.
Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, 2104816320,
κρατήσεις δεν γίνονται
INFO
Κάτω στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, ανάμεσα σε μανάβικα και χασάπικα, η καινούργια "καντίνα" του Βασίλη Καλλίδη. Τα άπαντα του βρώμικου −χοτ ντογκ, παντσέτα, κοτόπουλο τηγανητό, κεφτέδες και quinofel, δηλαδή φαλάφελ με quinoa−, όλα σε εξαιρετική βερσιόν. Τετάρτη-Σάββατο 7μμ- 12, Κυριακή 12-19μμ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.