Θεματα

Porchetta

Νέα σειρά web TV από τo athensvoice.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32141-71760.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το λαιμό στη μέση, αφήνοντας 1-2 πόντους από το τελείωμα του κρέατος (σαν βιβλίο δηλαδή) και ξανά το ίδιο στα μισά που κόψαμε. Τρυπάμε με το μαχαίρι το κρέας σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε σε κάθε τρύπα μία σκελίδα σκόρδο. Πλένουμε και βγάζουμε από το κοτσάνι όλα τα φύλλα του δενδρολίβανου. Τα ψιλοκόβουμε και κάνουμε ένα μίγμα με δενδρολίβανο, αλάτι χονδρό, πιπέρι χονδρό κομμένο φρέσκο και το μαραθόσπορο.

Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και πασπαλίζουμε το μίγμα με το αλάτι πάνω από το κρέας από τη μεριά που κόψαμε. Μπερδεύουμε τους δύο λαιμούς μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε την porchetta σφιχτά με σχοινί μαγειρικής. Κόβουμε μια λαδόκολλα ώστε να σκεπάζει όλο το ρολό και την βρέχουμε καλά με νερό. Στραγγίζουμε και τυλίγουμε το κρέας.

Ψήνουμε στους 180ο C για 3-4 ώρες χωρίς να το ξετυλίξουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.