ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λαιμό στη μέση, αφήνοντας 1-2 πόντους από το τελείωμα του κρέατος (σαν βιβλίο δηλαδή) και ξανά το ίδιο στα μισά που κόψαμε. Τρυπάμε με το μαχαίρι το κρέας σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε σε κάθε τρύπα μία σκελίδα σκόρδο. Πλένουμε και βγάζουμε από το κοτσάνι όλα τα φύλλα του δενδρολίβανου. Τα ψιλοκόβουμε και κάνουμε ένα μίγμα με δενδρολίβανο, αλάτι χονδρό, πιπέρι χονδρό κομμένο φρέσκο και το μαραθόσπορο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και πασπαλίζουμε το μίγμα με το αλάτι πάνω από το κρέας από τη μεριά που κόψαμε. Μπερδεύουμε τους δύο λαιμούς μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε την porchetta σφιχτά με σχοινί μαγειρικής. Κόβουμε μια λαδόκολλα ώστε να σκεπάζει όλο το ρολό και την βρέχουμε καλά με νερό. Στραγγίζουμε και τυλίγουμε το κρέας.
Ψήνουμε στους 180ο C για 3-4 ώρες χωρίς να το ξετυλίξουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.