Θεματα

Ένα burger ποτέ δεν φτάνει!


Super duper Φεστιβάλ Burger στην Αθήνα

112719-625369.jpg
Δανάη Καμζόλα
ΤΕΥΧΟΣ 566
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321335-641931.jpg

Το ξέρατε ότι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αμερικάνικα πιάτα, το burger, κατασκευάστηκε «κατά λάθος» στο Οχάιο το 1885; Δύο αδέρφια, που παραβρίσκονταν στην ετήσια αγροτική έκθεση στο Hamburg της Νέας Υόρκης, ξέμειναν από χοιρινό για τα σάντουιτς. Βρήκαν όμως μοσχαρίσιο κιμά και αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αμερικάνικα πιάτα. Αυτό το λάθος όμως βγήκε σε καλό, απ' ότι φαίνεται.

Σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, το παραδοσιακό μπιφτεκόψωμο έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο. Έχει ενταχθεί, φυσικά, και στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθώς πολλά είναι τα μαγαζιά που δημιουργούν τη δική τους πρόταση για αυθεντικό burger. Οι Έλληνες το τιμούν ιδιαίτερα και φέτος το γιορτάζουν στο Athens Burger Fest, το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στο Burger.

Ένα burger ποτέ δεν φτάνει!


Από 6 μέχρι 8 Μαΐου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου του ΟΣΥ, τα πιο σημαντικά εστιατόρια από όλη την Αθήνα θα σερβίρουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις για burgers! Μια easy-going ατµόσφαιρα τοπικής αγοράς σάς περιμένει να περιηγηθείτε μέσα στο χώρο ανακαλύπτοντας τα περίπτερα φαγητού και ποτών, καταλήγοντας στους εσωτερικούς ή υπαίθριους χώρους αναψυχής και στη µουσική σκηνή.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Καλύτερου Burger House της Αθήνας, το οποίο θα ψηφιστεί αποκλειστικά από το κοινό (µε ηλεκτρονικό διαγωνισμό) τις ημέρες του φεστιβάλ. Τις μοναδικές γεύσεις του 1oυ Athens Burger Fest θα απογειώσουν τα DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών και ολοήμερα happenings. 

Ένα burger ποτέ δεν φτάνει!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.