- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![321335-641931.jpg 321335-641931.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/04/20/321335-641931.jpg)
Το ξέρατε ότι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αμερικάνικα πιάτα, το burger, κατασκευάστηκε «κατά λάθος» στο Οχάιο το 1885; Δύο αδέρφια, που παραβρίσκονταν στην ετήσια αγροτική έκθεση στο Hamburg της Νέας Υόρκης, ξέμειναν από χοιρινό για τα σάντουιτς. Βρήκαν όμως μοσχαρίσιο κιμά και αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αμερικάνικα πιάτα. Αυτό το λάθος όμως βγήκε σε καλό, απ' ότι φαίνεται.
Σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά, το παραδοσιακό μπιφτεκόψωμο έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο. Έχει ενταχθεί, φυσικά, και στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθώς πολλά είναι τα μαγαζιά που δημιουργούν τη δική τους πρόταση για αυθεντικό burger. Οι Έλληνες το τιμούν ιδιαίτερα και φέτος το γιορτάζουν στο Athens Burger Fest, το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στο Burger.
Από 6 μέχρι 8 Μαΐου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου του ΟΣΥ, τα πιο σημαντικά εστιατόρια από όλη την Αθήνα θα σερβίρουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις για burgers! Μια easy-going ατµόσφαιρα τοπικής αγοράς σάς περιμένει να περιηγηθείτε μέσα στο χώρο ανακαλύπτοντας τα περίπτερα φαγητού και ποτών, καταλήγοντας στους εσωτερικούς ή υπαίθριους χώρους αναψυχής και στη µουσική σκηνή.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Καλύτερου Burger House της Αθήνας, το οποίο θα ψηφιστεί αποκλειστικά από το κοινό (µε ηλεκτρονικό διαγωνισμό) τις ημέρες του φεστιβάλ. Τις μοναδικές γεύσεις του 1oυ Athens Burger Fest θα απογειώσουν τα DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών και ολοήμερα happenings.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.