- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Modern Restaurant, φαγητό (ή ποτό) στο ωραιότερο σημείο της πόλης
Στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was ο χρόνος κυλάει με θέα την Ακρόπολη
![320995-630401.jpg 320995-630401.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/04/06/320995-630401.jpg)
Κάθε φορά που περπατάω τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σκέφτομαι πώς θα ήταν αν έμενα εδώ. Να ξυπνάω κάθε πρωί και να χαιρετάω τον Ιερό Βράχο. Τις πολύ πρωινές ώρες, αυτές που ο κόσμος κοιμάται, να φαντάζομαι πως ζω στον χρυσό αιώνα του Περικλή. Ή έστω ότι ταξίδεψα λίγο στο χρόνο σαν παρατηρητής.
Έχει άλλο αέρα αυτή η γειτονιά, άλλα πρόσωπα, άλλη χάρη. Για αυτό και ζηλεύω τους τουρίστες που έστω και για λίγες μέρες ζουν εδώ. Στο ξενοδοχείο Athens Was μετην υπέροχη αισθητική (τη διαμόρφωση ανέλαβε το γνωστό Stage Design Office), που τραβάει την προσοχή σαν μαγνήτης.
Παίρνω το ασανσέρ μέχρι τον τελευταίο όροφο, ανεβαίνω τα λίγα σκαλιά και αγγίζω ουρανό. Το εστιατόριο του Athens Was ξέρει να κλέβει το βλέμμα από την αρχή. Μία γυάλινη οροφή επιτρέπει την άμεση επαφή με τον αττικό ουρανό, ενώ μόλις μία τζαμαρία σε χωρίζει από το μπαλκόνι που έχει την πιο όμορφη θέα της πόλης. Η Ακρόπολη μπροστά μου είναι πραγματικά συγκλονιστική.
Με αυτό το φόντο, ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι, δοκιμάζω κουζίνα λιτή και διακριτική, με εμφανείς νότες υψηλής γαστρονομίας και την τέχνη του νεαρού σεφ, Μιχάλη Μπίρτσιου. Η σαλάτα καπνιστού σολομού με καρδιές μικρού μαρουλιού και λευκό ταραμά είναι δροσερή και όσο πρέπει «τσαχπίνα» με το σολομό να έχει ένα έντονο ροδί χρώμα, μάλλον επειδή έκανε πολλή παρέα με παντζάρια (ή γιατί έριχνε κρυφές ματιές στην Ακρόπολη).
Νόστιμο, αφράτο και περίεργο το μαύρο ψωμάκι ζυμωμένο με άνθρακα (!) και μελάνι σουπιάς, που του κρατούσαν καλή παρέα μικρά «ντιπάκια» τυροκαυτερής, ταραμοσαλάτας και ένα πέστο ελιάς. Όσο για τα κυρίως, μυρωδάτο και σωστά χυλωμένο το ριζότο οστρακοειδών με πράσινα σπαράγγια, αχιβάδες και χτένια, ελαφρύ και ανοιξιάτικο το σπαγγέτι με αχιβάδες, εσπεριδοειδή και πούδρα αυγοτάραχου.
Υπάρχουν και άλλες τέτοιες κομψές προτάσεις για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου που αρχίζουν και τελειώνουν εδώ, όπως και ντελικάτα σάντουιτς ό,τι πρέπει για μίνι γευστικά διαλείμματα. Τέλος, το μιλφέιγ κανταΐφι με κρέμα καρυδιού, chutney σταφυλιού και παγωτό καρύδα ήταν εξαίσιο και με έκανε να μη θέλω να βάλω στο στόμα μου ούτε νερό, μη τυχόν και χάσω τη γεύση του.
Πήγα πάσο για χάρη ενός cocktail. Το Crème Βrulee Martini (frangelico, vodka caramel, βανίλια, γάλα) άξιζε και με το παραπάνω. Το φέρνεις στο ύψος των χειλιών και σε πλημμυρίζει γλυκό άρωμα μοσχοκάρυδου και κανέλας, ενώ μια στιγμή αργότερα σκάει στο στόμα πλούσιο και δυνατό. Σε όσους αρέσουν τα γλυκά cocktail, συστήνεται ανεπιφύλακτα. Αλλά και σε όσους δεν αρέσουν, όλο και κάτι πιο κοντινό στα γούστα τους θα βρουν στη λίστα με τα 23 cocktails (τα 9 signature). Και, ναι, όλα έχουν θέα την Ακρόπολη…
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στο rooftop το ξενοδοχείου ATHENS WAS, 2109200240
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.