- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Brunch για χορτοφάγους;
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![320379-629629.jpg 320379-629629.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/02/23/320379-629629.jpg)
Εδώ και καιρό οι Κυριακές στην πόλη έχουν νοστιμέψει πολύ. Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο της Αθήνας η εβδομάδα κλείνει με φίλους, πολλή γεύση και cocktails. Ναι, φυσικά μιλάμε για το brunch, αυτή τη μόδα που ξεσήκωσε τους Αθηναίους από τα κρεβάτια κι έβαλε στην άκρη την κυριακάτικη μελαγχολία. Και είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις ένα brunch υπερπαραγωγή. Υπάρχει ένα μέρος όμως που τα συγκεντρώνει όλα κάτω από τη σκεπή του ή καλύτερα… μέσα στην αυλή του.
Στο The Clumsies έχουν στήσει ήδη από το φθινόπωρο το The Sunday Brunch Festival όπου κάθε Κυριακή (12.00 - 18.00) η κουζίνα παραχωρείται σε διαφορετικό σεφ για να ετοιμάσει τη δική του brunch εκδοχή.
Μέχρι τώρα έχουν μαγειρέψει πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Αλέξης Τσιοτίνης, η ομάδα της Cookoovaya κ.α. Αυτή την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου είναι η σειρά του Δημήτρη Δημητριάδη από το Artisanal να μας κάνει τα δικά του.
Κι αυτός αποφάσισε να κάνει το πρώτο vegetarian brunch menu της Αθήνας. Είσαι περίεργος; Ευθύς αμέσως αναφέρω: Ξινόχοντρος τραχανάς σε ζωμό λαχανικών, ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας για πρώτο πιάτο, αυγό στους 63°C (!) με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας, τρούφα για δεύτερο, φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και σορμπέ βύσσινο για επιδόρπιο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μάλλον έχει κατά νου να αποδείξει ότι ένα χορτοφαγικό brunch μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι θα περίμενε κανείς, οπότε σπεύσατε!
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, 210 3232682
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.