Θεματα

Brunch για χορτοφάγους;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320379-629629.jpg

Εδώ και καιρό οι Κυριακές στην πόλη έχουν νοστιμέψει πολύ. Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο της Αθήνας η εβδομάδα κλείνει με φίλους, πολλή γεύση και cocktails. Ναι, φυσικά μιλάμε για το brunch, αυτή τη μόδα που ξεσήκωσε τους Αθηναίους από τα κρεβάτια κι έβαλε στην άκρη την κυριακάτικη μελαγχολία. Και είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις ένα brunch υπερπαραγωγή. Υπάρχει ένα μέρος όμως που τα συγκεντρώνει όλα κάτω από τη σκεπή του ή καλύτερα… μέσα στην αυλή του.

Στο The Clumsies έχουν στήσει ήδη από το φθινόπωρο το The Sunday Brunch Festival όπου κάθε Κυριακή (12.00 - 18.00) η κουζίνα παραχωρείται σε διαφορετικό σεφ για να ετοιμάσει τη δική του brunch εκδοχή.

Μέχρι τώρα έχουν μαγειρέψει πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Αλέξης Τσιοτίνης, η ομάδα της Cookoovaya κ.α. Αυτή την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου είναι η σειρά του Δημήτρη Δημητριάδη από το Artisanal να μας κάνει τα δικά του.

Κι αυτός αποφάσισε να κάνει το πρώτο vegetarian brunch menu της Αθήνας. Είσαι περίεργος; Ευθύς αμέσως αναφέρω: Ξινόχοντρος τραχανάς σε ζωμό λαχανικών, ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας για πρώτο πιάτο, αυγό στους 63°C (!) με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας, τρούφα για δεύτερο, φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και σορμπέ βύσσινο για επιδόρπιο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μάλλον έχει κατά νου να αποδείξει ότι ένα χορτοφαγικό brunch μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι θα περίμενε κανείς, οπότε σπεύσατε!

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, 210 3232682

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.