- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![320120-629278.jpg 320120-629278.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/320120-629278.jpg)
![320128-629296.jpg 320128-629296.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/02/15/320128-629296.jpg)
Όπως λέμε με τη μαμά μου, η κυρία Μίκα δε μαγειρεύει, δημιουργεί εμπειρίες. Στο τραπέζι της δε θα δεις την τελειότητα που κομπλάρει, αλλά εκείνη που εμπνέει και σου κλείνει το μάτι. Αυτό συνέβη και με την πρωτοεμφανιζόμενη τότε σαλάτα της με σύκο, απάκι και παστέλι, που πλέον έχει καταφέρει να εκτοπίσει τη ρόκα παρμεζάνα από πολλά φιλικά σπίτια αυτής της πόλης.
«Πώς το ’κάνες πάλι αυτό ρε Μίκα» ρώτησε η μαμά Ελένη και έτρεξε να συναντήσει στη δική της πια κουζίνα την «καταξίωση» που δεν πίστευε ποτέ να της χαρίσει μία… σαλάτα. Για τη φρεσκάδα και την αλλιώτικη σπιρτάδα της, που θα πρωταγωνιστεί σε κάθε φαγοπότι δε χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε τρόπος. Είναι εγγύηση.
Υλικά για έξι άτομα
Την πράσινη βάση της σαλάτας μπορεί να αποτελέσει ένας συνδυασμός της αρεσκείας και φαντασίας σας. Οι δύο φίλες που διέδωσαν τη συνταγή προτείνουν ρόκα, μαρούλι, σπανάκι σταμναγκάθι, λόλα και σγουρό μαρούλι.
Προσθέτουμε λίγο άνηθο, περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
12 λεπτά φύλλα παστέλι (σνακ) κομμένα με το χέρι
6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
250 γρ.απάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσάμικο
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
Αλάτι και πιπέρι
Αναμειγνύουμε τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφού περάσουμε το απάκι από το τηγάνι για 1-2 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα, ξεκινάμε το στήσιμο της σαλάτας. Προσθέτουμε στην ανάμεικτη πρασινάδα τον άνηθο, τα σύκα, το απάκι και τα παστελάκια και στο τέλος περιχύνουμε με το dressingγια την απαραίτητη υγρασία.
Υ.Γ. Φυσικά η θέση της δεν περιορίζεται στο κέντρο του τραπεζιού, αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα κύριο καθημερινό γεύμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Φέτος το ιστορικό ξενοδοχείο συμπληρώνει 110 ολόκληρα χρόνια ιστορίας
Η γεύση που θα αναζητήσεις και αυτή που θα φέρεις μαζί σου από το νησί
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.