Θεματα

Meteor, ο σύμμαχός σου στην κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319920-629036.jpg

Υπάρχει ωραιότερο πράγμα στον κόσμο από το να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς; Η μαγειρική είναι αγάπη, είναι δημιουργία και χαρά. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι δύσκολες μέρες στην κουζίνα που το φαγητό καίγεται, άσε εκείνα τα τηγάνια που μετά δεν καθαρίζονται με τίποτα και η καταστροφή έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες. Για να τις αποφύγεις πρέπει να έχεις δυνατούς σύμμαχους. Γιατί ποιος θέλει να κάνει τη ζωή του δυσκολότερη;

Η νέα σειρά της Tefal λέγεται Meteor και κάνει το μαγείρεμα παιχνιδάκι. Χάρη στην επένδυση από πυρόλιθο (ένα φυσικό συστατικό των ορυκτών πετρωμάτων που ευθύνεται για την σκληρότητά τους) είναι γερά σαν βράχος και αντέχουν στα πάντα. Χρησιμοποίησε μεταλλικά εργαλεία, βάλε τους φωτιά, μαγείρεψε σε αυτά κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή σου. Δεν θα πάθουν το παραμικρό.

Σίγουρα σου έχει τύχει να κάψεις το φαγητό γιατί δεν έχεις υπολογίσει σωστά τη θερμοκρασία του σκεύους. Τα τηγάνια Meteor όμως έχουν τον δείκτη thermospot που γίνεται ομοιόμορφα κόκκινος, όταν το σκεύος φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος. Έτσι το φαγητό δεν καίγεται, αλλά δεν είναι και ωμό. Με άλλα λόγια, μαγειρεύεις εύκολα τα πάντα, ακόμα και αν…δεν ξέρεις να μαγειρεύεις! Από τηγανιτές πατάτες και λαδερά, μέχρι δύσκολες συνταγές για κρέας και ό,τι ακόμα βάλει ο νους σου.

Και μετά φτάνει εκείνη η στιγμή που πρέπει να πλύνεις τα πιάτα…Μουλιάζεις τα τηγάνια σε καυτό νερό, αργότερα τα τρίβεις με όλη τη δύναμή σου και στο τέλος φτάνεις στο σημείο που λες ότι δεν θα ξαναμαγειρέψεις ποτέ. Όχι πια. Η νέα σειρά της Tefal καθαρίζεται πανεύκολα. Τόσο που ένα πέρασμα με το σφουγγαράκι είναι αρκετό! Πάρε βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Τώρα ξέρεις πως η επόμενη μέρα στην κουζίνα θα είναι πολύ πιο εύκολη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.