Θεματα

Ένα Preludio σκέτη γλύκα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 556
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319658-628773.jpg

Μια αλλιώτικη βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων ο Στέλιος Παρλιάρος, λάτρης και ο ίδιος της όπερας, δημιουργεί ένα γλυκό γεμάτο γλύκα και έρωτα για τη ζωή. Διαφορετικά μεταξύ τους υλικά μπλέκονται, εναλλάσσονται, σμίγουν για να προσφέρουν μια μοναδική, αλησμόνητη γευστική εμπειρία. Ακριβώς όπως δύο διαφορετικά σώματα ενώνονται για χάρη του έρωτα...

Το γλυκό που λέγεται Preludio πήρε το όνομά του από τον αντίστοιχο μουσικό όρο: «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».

Όσοι βρεθείτε αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στο Μ Shop Café (νέο κτίριο) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτοι τη νέα αυτή δημιουργία του γλυκού ζαχαροπλάστη, μαζί με ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του ίδιου.

Στη συνέχεια αξίζει να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Στέλιου Παρλιάρου με την Ελένη Ψυχούλη σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκών, όπως είναι η Πάβλοβα ή η τούρτα Όπερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι θέλετε μπορείτε αμέσως μετά (19.30) να παρακολουθήσετε τη συναυλία «Love Story» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που γίνεται στα πλαίσια του διήμερου αφιερώματος (13 και 14/2) «Valentine goes Megaron».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2107282333, www.megaron.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.