Ένα Preludio σκέτη γλύκα
Μια αλλιώτικη βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων ο Στέλιος Παρλιάρος, λάτρης και ο ίδιος της όπερας, δημιουργεί ένα γλυκό γεμάτο γλύκα και έρωτα για τη ζωή. Διαφορετικά μεταξύ τους υλικά μπλέκονται, εναλλάσσονται, σμίγουν για να προσφέρουν μια μοναδική, αλησμόνητη γευστική εμπειρία. Ακριβώς όπως δύο διαφορετικά σώματα ενώνονται για χάρη του έρωτα...
Το γλυκό που λέγεται Preludio πήρε το όνομά του από τον αντίστοιχο μουσικό όρο: «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».
Όσοι βρεθείτε αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στο Μ Shop Café (νέο κτίριο) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτοι τη νέα αυτή δημιουργία του γλυκού ζαχαροπλάστη, μαζί με ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του ίδιου.
Στη συνέχεια αξίζει να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Στέλιου Παρλιάρου με την Ελένη Ψυχούλη σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκών, όπως είναι η Πάβλοβα ή η τούρτα Όπερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Όσοι θέλετε μπορείτε αμέσως μετά (19.30) να παρακολουθήσετε τη συναυλία «Love Story» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που γίνεται στα πλαίσια του διήμερου αφιερώματος (13 και 14/2) «Valentine goes Megaron».
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2107282333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.