Θεματα

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν-τυρί μαζί με πουρέ

Ο chef Giorgio Spanakis δημιουργεί αυθεντικά ιταλικά πιάτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31960-71596.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια.

Τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.

Στεγνώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου με λίγο χαρτί κουζίνας να μην γλιστράει και κόβουμε φέτες 5 mm. Απλώνουμε τις φέτες σε μια μεμβράνη και τις σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνη. Τα πατάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο), βγάζουμε τη μια μεμβράνη και απλώνουμε στην κάθε φέτα κοτόπουλου ζαμπόν και τυρί. Τυλίγουμε και τα καρφώνουμε με 1 οδοντογλυφίδα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Τέλος, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε με καπάκι να βράσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ με τα ρολάκια κοτόπουλου χωρίς την οδοντογλυφίδα, κομμένα και με την σάλτσα από πάνω.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.