Θεματα

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν-τυρί μαζί με πουρέ

Ο chef Giorgio Spanakis δημιουργεί αυθεντικά ιταλικά πιάτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31960-71596.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια.

Τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.

Στεγνώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου με λίγο χαρτί κουζίνας να μην γλιστράει και κόβουμε φέτες 5 mm. Απλώνουμε τις φέτες σε μια μεμβράνη και τις σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνη. Τα πατάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο), βγάζουμε τη μια μεμβράνη και απλώνουμε στην κάθε φέτα κοτόπουλου ζαμπόν και τυρί. Τυλίγουμε και τα καρφώνουμε με 1 οδοντογλυφίδα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Τέλος, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε με καπάκι να βράσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ με τα ρολάκια κοτόπουλου χωρίς την οδοντογλυφίδα, κομμένα και με την σάλτσα από πάνω.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.