Θεματα

Η πιο «διανοούμενη» καντίνα της Συγγρού

Απέναντι από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31959-71392.jpg

Είναι έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, απέναντι από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αυτομάτως αυτό σημαίνει πως την προτιμούν οι φοιτητές – πόσα άραγε είναι τα βιβλία που έχουν σημαδευτεί από κέτσαπ και μουστάρδα;– και οι θεατές της Στέγης. Από μπουκωμένα στόματα με τα πεντανόστιμα hot dog ακούς μετά τις παραστάσεις βαθυστόχαστες αναλύσεις για τον William Kentridge και την ομάδα tgSTAN να εναλλάσσονται με «μμμμμ, πεντανόστιμο», «εσύ τι πήρες;», «τι είπες πως έχει το δικό σου;». Το δικό μου πάντως, αφού έχω δοκιμάσει και τα 10 hot dog, είναι το Village dog. Λουκάνικο χωριάτικο, πατατάκια sticks, κρεμμύδια ψητά, ντομάτα, μουστάρδα, μαγιονέζα –δεν βάζω κέτσαπ. Μπορώ να δηλώσω πως δεν είναι καθόλου βαρύ και δεν μυρίζει κρεμμυδίλα η ανάσα. Άλλοι της παρέας προτιμούν Corn dog: Λουκάνικο Φρανκφούρτης, καλαμπόκι γλυκό, καρότο, λιωμένο τυρί cheddar, μαγιονέζα.

Οι τιμές είναι από €3 έως €4. Η καντίνα λάμπει από καθαριότητα, ονομάζεται Johnny Hot dog και τη δουλεύουν ο Νίκος, η Γιολάντα και ο Ηλίας σε δύο βάρδιες. Ανοιχτή από το μεσημέρι μέχρι τις 7.00-8.00 το πρωί τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 17.00 μέχρι το πρωί. Α, ακόμα κι αν οδηγείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην την προσέξεις, γιατί κάποιες στιγμές βλέπεις ουρά τα σταματημένα αυτοκίνητα απ’ έξω. Αχ, πείνασα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.