- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Greek Gastronomy, η νέα μας στήλη
ΟΓιώργος Πίττας έχει ασχοληθεί με πολλούς και διαφορετικούς τομείς και συνεχίζει ακάθεκτος! Συνιδρυτής της πασίγνωστης ελληνικής εταιρείας επίπλων Νέο Κατοικείν, ξενοδόχος, συγγραφέας καταπληκτικών βιβλίων- Τα Σημάδια του Αιγαίου, Η Αθηναϊκή Ταβέρνα, Τα πανηγύρια στο Αιγαίο, Τα Καφενεία της Ελλάδας, Η Γαστρονομία της Ελλάδας και άλλα.
Σε όσα καταπιάνεται του αρέσει να ανακαλύπτει τη στιγμή, το συναίσθημα, την ιστορία, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από κάθε τι. Σαν επικεφαλής στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ένταξή τους στα πρωινά που παίρνουν Έλληνες και ξένοι στα ξενοδοχεία, έχει γυρίσει την χώρα, έχει δοκιμάσει χίλια δυο καλούδια.
Στην ιστοσελίδα greekgastronomy.gr, που έφτιαξε, ασχολείται με όλα όσα αφορούν την ελληνική γαστρονομία. Με την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, με τις επιρροές της από Δύση και Ανατολή, αλλά και με τη νέα ελληνική κουζίνα, τις τάσεις, τα πρόσωπα, τα υλικά, τις κατά τόπους κουζίνες -οι κουζίνες των παιδικών μας χρόνων και της αθωότητας όπως συνηθίζει να τις αναφέρει-, για την κουζίνα των πανηγυριών, για τις πανάρχαιες –που όμως φτάνουν μέχρι τις μέρες μας- γαστρονομικές τελετουργίες. Η Θεσσαλία, η Κρήτη, Η Μακεδονία και η Θράκη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, το Αιγαίο και όλα τα νησιά είναι γι αυτόν οι αγαπημένοι τόποι, εκεί που καθημερινά συντελείται το ελληνικό θαύμα.
Ψάχνει στην «καρδιά» της ελληνικής κουζίνας τα προϊόντα, δηλαδή την πρώτη ύλη. Μιλώντας για την ιστορία τους αλλά και για τους ανθρώπους που μοχθούν για να παραχθούν. Με την κοφτερή ματιά ενός περιηγητή που λατρεύει τη χώρα του και την ψάχνει κάτω από κάθε πέτρα της. Καταθέτει και ο ίδιος σκέψεις, προβληματισμούς, κάνει προτάσεις, προτρέπει όλους να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής γης που ο ίδιος πιστεύει πως είναι ο πιο γερός πυλώνας για τον τουρισμό αλλά και η πιο σίγουρη διέξοδος για να βγει η χώρα από την κρίση.
Στην καινούργια μας στήλη χαρείτε όλο αυτό το υλικό που μάζεψε στα ταξίδια του. Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό, ένα πανόραμα με άρωμα και γεύση Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.