- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Greek Gastronomy, η νέα μας στήλη
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![319272-628289.jpg 319272-628289.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/02/05/319272-628289.jpg)
ΟΓιώργος Πίττας έχει ασχοληθεί με πολλούς και διαφορετικούς τομείς και συνεχίζει ακάθεκτος! Συνιδρυτής της πασίγνωστης ελληνικής εταιρείας επίπλων Νέο Κατοικείν, ξενοδόχος, συγγραφέας καταπληκτικών βιβλίων- Τα Σημάδια του Αιγαίου, Η Αθηναϊκή Ταβέρνα, Τα πανηγύρια στο Αιγαίο, Τα Καφενεία της Ελλάδας, Η Γαστρονομία της Ελλάδας και άλλα.
Σε όσα καταπιάνεται του αρέσει να ανακαλύπτει τη στιγμή, το συναίσθημα, την ιστορία, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από κάθε τι. Σαν επικεφαλής στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ένταξή τους στα πρωινά που παίρνουν Έλληνες και ξένοι στα ξενοδοχεία, έχει γυρίσει την χώρα, έχει δοκιμάσει χίλια δυο καλούδια.
Στην ιστοσελίδα greekgastronomy.gr, που έφτιαξε, ασχολείται με όλα όσα αφορούν την ελληνική γαστρονομία. Με την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, με τις επιρροές της από Δύση και Ανατολή, αλλά και με τη νέα ελληνική κουζίνα, τις τάσεις, τα πρόσωπα, τα υλικά, τις κατά τόπους κουζίνες -οι κουζίνες των παιδικών μας χρόνων και της αθωότητας όπως συνηθίζει να τις αναφέρει-, για την κουζίνα των πανηγυριών, για τις πανάρχαιες –που όμως φτάνουν μέχρι τις μέρες μας- γαστρονομικές τελετουργίες. Η Θεσσαλία, η Κρήτη, Η Μακεδονία και η Θράκη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, το Αιγαίο και όλα τα νησιά είναι γι αυτόν οι αγαπημένοι τόποι, εκεί που καθημερινά συντελείται το ελληνικό θαύμα.
Ψάχνει στην «καρδιά» της ελληνικής κουζίνας τα προϊόντα, δηλαδή την πρώτη ύλη. Μιλώντας για την ιστορία τους αλλά και για τους ανθρώπους που μοχθούν για να παραχθούν. Με την κοφτερή ματιά ενός περιηγητή που λατρεύει τη χώρα του και την ψάχνει κάτω από κάθε πέτρα της. Καταθέτει και ο ίδιος σκέψεις, προβληματισμούς, κάνει προτάσεις, προτρέπει όλους να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής γης που ο ίδιος πιστεύει πως είναι ο πιο γερός πυλώνας για τον τουρισμό αλλά και η πιο σίγουρη διέξοδος για να βγει η χώρα από την κρίση.
Στην καινούργια μας στήλη χαρείτε όλο αυτό το υλικό που μάζεψε στα ταξίδια του. Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό, ένα πανόραμα με άρωμα και γεύση Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.