- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![31900-71243.jpg 31900-71243.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/12/20/31900-71243.jpg)
Άνοιξε στη Γλυφάδα ακριβώς πάνω στην έκρηξη των πάσης φύσεως σουβλατζίδικων- ψησταριών-μοντέρνων γκριλ. Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα της περιοχής και, σήμερα, που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο παρουσίας, έχει ήδη γίνει ένα γνωστό στέκι στα νότια προάστια. Ο χώρος του αβανταδόρικος. Μικρός όσο πρέπει για να δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, με χρώματα μαύρο, γκρι και άσπρο, με υπέροχα τραπέζια που πάνω τους φιγουράρουν κεραμικά πλακάκια που φέρνουν αμέσως εικόνες από Ισπανία, με πολύ πράσινο έξω στο χαριτωμένο βεραντάκι που βλέπει στο ήσυχο στενό αλλά και με αρκετές δόσεις (πράσινο) μέσα και πάνω στο πατάρι που έχει κι αυτό τραπέζια φαγητού. Στο Mimaya τα καλά δεν τελειώνουν στο «περιτύλιγμα».
Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Ηρωγλίδης (…το mi στο mimaya, τα άλλα δεν σας τα λέω)είναι και σεφ με εμπειρία και περγαμηνές άρα έχει παραπάνω λόγους να νοιάζεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά της κουζίνας του. Ο κατάλογος χωρίζεται στα «ο Κήπος μας» με 5 απολύτως χορταστικές σαλάτες που άνετα διαλέγονται και σαν κυρίως-ας πούμε η Mediterranean περιέχει λαχανικά πάνω σε ψητά μανιτάρια, σοτέ κοτόπουλο, κρουτόν παρμεζάνας, βινεγκρέτ βαλσάμικο και ψητούς βολβούς κρεμμυδιού, όλα αυτά σερβίρονται μαζί με φύλλο crispy stick και κοστίζουν Ε10,50. Ακολουθούν τα «Ορεκτικά μας», η «Φάρμα μας», τα «Πελάγη μας», με κρεατικά και ψαρικά, τέλος τα «Αγαπημένα μας» με πέντε πάστες όλες τους με φρέσκα ζυμαρικά και με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα. Τα πολλά και νόστιμα ψωμάκια όλα τους τα φτιάχνουν εδώ, πιο ωραίο απ’ όλα το σοφικό, ζεστό κριτσανιστό με κομματάκια τυριού. Δοκιμάσαμε ποικιλία ωραίων τυριών, φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού που ήρθαν με μπολάκι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, φιλέτο με σάλτσα τρούφας, και ένα καταπληκτικό…κουνουπιδότο, που συνόδευε θαλασσινά και ήταν σαν ριζότο αλλά φτιαγμένο από κουνουπίδι. Ήπιαμε λευκό παγωμένο Pinot Grigio Cielo (E 22,50), υπάρχουν ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές ετικέτες αλλά και τσίπουρα, ούζα, γλυκά επιδόρπια κρασιά και ποτά καθώς και ποτήρι κρασί από Ε 3. Στα γλυκά διαλέξαμε ένα εξόχως μεσογειακό και πληθωρικό εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα με κόκκους ροζ πιπεριού.
Ανοιχτό κάθε μέρα το Mimaya από τις 4 το μεσημέρι (Π/Σ/Κ από τις 12.00), έχει και δυνατότητα να του παραγγείλει κάποιος το μενού που θέλει για την παρέα του ή για ένα εταιρικό τραπέζι, έχει πολύ cool και ζεστή όπως Μεσόγειος ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές για τις ωραίες του νοστιμιές και για την ποιότητα που προβάλλει.
MIMAYA : Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.