Θεματα

Συναντήσεις: «Το φαγητό ενώνει τις διαλέκτους»

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318646-627410.jpg

Ο Νικόλας Σταυρακάκης ανήκει σ’ αυτή τη γενιά Ελλήνων μαγείρων που τους χαρακτηρίζει η περιέργεια, η σχέση πάθους με το αντικείμενο, η αναζήτηση της ταυτότητας της ελληνικής κουζίνας. Ταξίδεψε στον κόσμο, γνώρισε κουζίνες και τους ανθρώπους πίσω από αυτές, τα έθιμα και τα γαστρονομικά μυστικά κάθε τόπου. Όταν γύρισε στην πατρίδα άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να φτιάχνει τη δική του πορεία.

Πέρσι, σεφ στο Mandraki Village Boutique Hotel στη Σκιάθο, κάλεσε τον φίλο και συνάδελφο Χάρη Νικολούζο και μαγείρεψαν μαζί πιάτα με κρητικά και κερκυραϊκά προϊόντα από τους τόπους καταγωγής και των δύο.

Αυτή η συνύπαρξη των δύο καλών σεφ έβαλε τη σπίθα ώστε να ξεκινήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Συναντήσεις δηλαδή, στον τόπο του πια, τη φημισμένη για τον γευστικό της πλούτο Μεγαλόνησο. Μαζί του, γενικός…Επιτελάρχης αλλά και οικοδέσποινα που φροντίζει για όλες τις λεπτομέρειες, μια ακόμη…κουζουλή Κρητικιά, η food blogger Εύα Παρακεντάκη (Eva in Tasteland). Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος και καλούν γνωστούς και καλούς φίλους σεφ για να προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τις γεύσεις και τα προϊόντα όλης της Ελλάδας. Να συνθέσουν γαστρονομικές προτάσεις, και να αναδείξουν την ελληνική γαστρονομία όπως και τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.

Οι συναντήσεις «Το φαγητό ενώνει τις διαλέκτους» ήδη ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Άνταμ Κοντοβάς, ο νέος και ταλαντούχος σεφ του Βασίλαινα και ο Νικόλας Σταυρακάκης έφεραν Κρήτη και Πελοπόννησο κοντά, τις χώρεσαν μέσα σε ένα πιάτο. Ανάμειξαν τα υλικά του τόπου τους ο καθένας και πρόσθεσαν τη γνώση και την καλή τους διάθεση.

image

Όλα αυτά στο Dish bar Party Restaurant στο Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με πολύ κόσμο αλλά και με καλεσμένους από τον χώρο της γαστρονομίας. Πάντα με την Κρήτη σαν κεντρικό συνδυαστικό στοιχείο, οι Συναντήσεις συνεχίζονται φιλοξενώντας τους συναδέλφους σεφ και στους 4 νομούς της Κρήτης. Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα έχει ως εξής:

Στις 12 Φλεβάρη, στο Ρέθυμνο, στην Avli, με τον Θοδωρή Παπανικολάου, από το εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Θεσσαλία.

Στις 4 Μαρτίου, στα Χανιά, στο Παλλάς, με τον Παναγιώτη Γιακαλή, τον πολύ καλό σεφ του The Margi Hotel θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους το Αιγαίο.

Στις 18 Μαρτίου, στο Ρέθυμνο και πάλι στην Avli, με τον Δημήτρη Παμπόρη, σεφ του Ekies Αll senses Resort θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Μακεδονία.

Στις 31 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο και στα Ble Katsarolakia με το Γρηγόρη Χέλμη, από το πολύ καλό τσιπουράδικο Με-Ζεν-Βόλος (μόλις άνοιξε και στη Λάρισα) θα «μεταφράσουν» στα πιάτα του τη Στερεά Ελλάδα.

image

*Οι συναντήσεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όσο και πολύ νόστιμες, και είναι ανοιχτές και για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει και να τις γευτεί επί τόπου. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με: Dish Bar, Παπαγιαμαλή 3, Πλατεία- Αγ. Τίτου, Ηράκλειο, 281022 7118/ Παλλάς, Ακτή Τομπάζη 15, Χανιά, 2821045688/ Avli, Ξανθουδίδου 22 και Ραδαμάνθεως, Ρέθυμνο, 2831 058250/ Ble Κατσαρολάκια, Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου 8, Άγιος Νικόλαος, 2841021955

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.