Εδώ οι ωραίες ελιές - Έφθασαν στη Στοά Αθανάτων
Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Χίου, Μυτιλήνης, Κρητικές, είναι όλες εκεί
Έφθασαν στη Στοά Αθανάτων – Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής, Χίου, Μυτιλήνης, Κρητικές, είναι όλες εκεί. Οι φρέσκες ελιές που μαζεύτηκαν τον περασμένο μήνα από τα δέντρα βρίσκονται πλέον στα ράφια του εξειδικευμένου παντοπωλείου και είναι η καλύτερη εποχή για να τις απολαύσετε. Η ποιότητα της φετινής σοδειάς είναι πολύ καλή, διαψεύστηκαν οι φόβοι που είχε δημιουργήσει η παρατεταμένη ανομβρία πως οι φαγώσιμες ελιές θα ήταν μικρές και άσαρκες. Οι βροχές ήρθαν έγκαιρα, ήταν άφθονες και έδωσαν στους καρπούς τα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι εραστές των ελιών, κυρίως μεστή, πλούσια και ανθεκτική στο δάγκωμα σάρκα, για τις μεγάλες ελιές (όπως οι Καλαμών, Αμφίσσης, Χαλκιδικής) – δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια «νερουλιασμένη» ελιά. Αλλά και αυτοί που προτιμούν τις μικρές λιπόσαρκες (όπως οι Μυτιλήνης, Χίου, Κρήτης) μια και τους ενδιαφέρει η ιδιότυπη γεύση τους που παραπέμπει σε ζεστά καλοκαιρινά τοπία με ντοματοσαλάτες και τζιτζίκια, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι: η παρατεταμένη ξηρασία ανάγκασε τα δέντρα να αντλήσουν από το περιβάλλον πολύτιμα και σπάνια αρώματα και ουσίες. Όπως κάνουν και οι μέλισσες στους άγονους τόπους, που αναζητούν στο θυμάρι, στο θρούμπι, στο τσάι την τροφή τους, με πασίγνωστα γευστικά και οσφρητικά αποτελέσματα.
Η συλλογή ελιών του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων είναι ίσως η καλύτερη της Αθήνας, αλλά μην ασχοληθείτε μόνο με αυτή. Να τιμήσετε επίσης το καπνιστό σκουμπρί και την ταραμόγλωσσα» (αυγοτάραχο βακαλάου σε άλμη), το πρώτο ως ορεκτικό, το δεύτερο στις πράσινες σαλάτες σας ή στις μακαρονάδες. Θα γνωρίσετε γεύσεις σπάνιες και θα τις αγαπήσετε.
Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων Αρμοδίου 2, Κεντρική Αγορά, (είσοδος και από Σοφοκλέους 19), 210 32198.55, pantopoleio@stistoa.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.