- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Φεστιβάλ γεύσης στο Artisanal
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![317617-625869.jpg 317617-625869.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/01/19/317617-625869.jpg)
Πολύχρωμο, με έναν υπέροχο κήπο, μια παραμυθένια «orangerie» και τον εξαιρετικό σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, γνωστό για τις δημιουργικές του «επεμβάσεις» στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, το εστιατόριο Artisanal είναι πάντα μια καλή επιλογή, όταν ψάχνεις κάτι διαφορετικό. Αγαπά τους πειραματισμούς, δεν επαναπαύεται ποτέ, του αρέσει να μας εκπλήσσει δημιουργικά. Αυτή τη φορά, η έκπληξη δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις. Όσοι και οι σεφ που θα μαγειρέψουν στο γνωστό εστιατόριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας, που διοργανώνει για όλον τον επόμενο μήνα.
Από τις 25 Ιανουαρίου και για 4 Δευτέρες ο Δημήτρης Δημητριάδης παραχωρεί την κουζίνα του σε τέσσερις καλούς σεφ και φίλους. Κάθε Δευτέρα ένας από αυτούς συνθέτει το δικό του προσωπικό μενού με άρωμα Ελλάδας.
Το φεστιβάλ ανοίγει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Domotel Kastri Hotel), την 1η Φεβρουαρίου ακολουθεί μια από τις πιο καλές και γνωστές γυναίκες σεφ, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη (Aigialos Hotel, Σαντορίνη), τη σκυτάλη παίρνει ο Σταμάτης Μαρμαρινός (Posidonion Grand Hotel, Σπέτσες) στις 8 Φεβρουαρίου, και η αυλαία πέφτει με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη του CTC στις 22 Φεβρουαρίου. Η τιμή του κάθε μενού είναι €45/άτομο.
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 693 6144744
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.